Ąžuolas lietuvių rankose virsta inovacijomis

Medis šiuolaikiniame interjere virsta romantiškomis, jaukiomis, šilumą skleidžiančiomis detalėmis, žmogų priartinančiomis prie natūralumo ir gamtos. Turbūt žmogaus noras priartėti prie natūralumo ir paskatino sparčią, nuo 2013 m. veikiančios įmonės MB „Bonum wood“ plėtrą.

Įmonė, kelia sau naujus iššūkius ir ieško ne tik kaip pagerinti produktų savybes, tačiau ir naujų formų bei apdirbimo sprendimų. Įmonė gali pasigirti savo kuriamais inovatyviais produktais: parketlentėmis su auksu bei sidabru, neįprastų spalvų paletės parketlentėmis, mozaikiniu parketu su marmuru ir kt.

Pastaruoju metu įmonė, išnaudodama savo, kaip parketo rinkos, eksperto kompetenciją, sukūrė inovatyvias grindų dangas, kurias ketina pradėti gaminti su modernia įranga, kurią įsigis investuodama Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšas. Pagal priemonę „Regio Invest LT+“ įmonė į numatomą įgyvendinti projektą investuos 639 tūkst. Eur. Europos regioninio plėtros fondo lėšų.

Gamyba apims visą ciklą – nuo ąžuolo žaliavos džiovinimo iki apdailos. Atliekant tyrimus bei eksperimentus sukurti unikalūs parketo grindų prototipai, turintys unikalių spalvinių savybių. Išnaudojant ąžuole esančius taninus ir specialiais reagentais skatinant chemines reakcijas, gaunamas ypač patrauklus rezultatas. Produktų prototipai buvo išbandyti kartu su Kauno technologijos universiteto mokslininkais. Bandymų metu nustatyta, kad gaminiai turi ir išlaiko geresnes fizines savybes.

Ši įmonė yra įdomi ne tik dėl savo kuriamų inovatyvių produktų, bet ir dėl puoselėjamos parketo istorijos – žodis parketas yra kilęs iš senosios prancūzų kalbos žodžio „parchet“ reiškiančio mažą, uždarą erdvę. Pirmasis modulinis parketas, dabar žinomas kaip Versalio pynutė, buvo sukurtas Prancūzijoje dar 1684 metais, siekiant pakeisti prabangias marmurines plyteles, nes dėl dažno jų plovimo dažnai pradėdavo pūti medinės sijos po grindimis. Netrukus šis atradimas buvo pastabėtas kitų architektų ir jau 1693 metais naudojamos Versalio ir Didžiuosiuose Trianono rūmuose. Taip mozaikinis parketas paplito po Europą ir tapo neatsiejama prabangos dalimi.

Parašykite komentarą