Seimo delegacija vyks į Tarpparlamentinę ES stabilumo, ekonomikos koordinavimo ir valdysenos konferenciją

2017 m. spalio 27 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Seimo valdyba komandiravo Seimo Ekonomikos komiteto pirmininką Virginijų Sinkevičių, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduoją Algirdą Butkevičių ir komiteto narę Aušrą Maldeikienę bei Socialinių reikalų darbo komiteto narę Gintarę Skaistę į Taliną (Estijos Respublika). Parlamentarai spalio 30–31 dienomis dalyvaus Tarpparlamentinėje Europos Sąjungos stabilumo, ekonomikos koordinavimo ir valdysenos konferencijoje. Tai yra vienas iš Estijos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai parlamentinio matmens renginių.

Konferencijoje planuojama svarstyti Fiskalinio stabilumo sutarties nuostatų ir geriausios praktikos įgyvendinimą siekiant sustiprinti nacionalinių parlamentų bendradarbiavimą ir padėti užtikrinti demokratinę apskaitą ES valstybių narių ekonomikos valdyme ir biudžeto politikoje.

Tarpparlamentinės konferencijos dalyviai numato aptarti Ekonominės ir pinigų sąjungos ateitį, nacionalinių reformų, finansinės pagalbos ir investicijų programų rezultatus ir perspektyvas, efektyvų mokesčių rinkimą, iššūkius ES biudžetui ir kt.

Daugiau informacijos apie renginį (anglų k.) galima rasti čia.

2013 metais spalio mėnesį, Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu, Seime įvyko inauguracinis Tarpparlamentinės Europos Sąjungos stabilumo, ekonomikos koordinavimo ir valdysenos konferencijos posėdis.

Estija ES Tarybai pirmininkauja 2017 m. II pusmetį, nuo liepos 1 d. iki gruodžio 31 d. Pirmininkavimą ES Tarybai ji perėmė iš Maltos.

Parašykite komentarą