Vyriausybėje pristatyti pataisos namų sistemos pokyčiai

Pirmadienį Vyriausybėje vykusios spaudos konferencijos metu pristatyti vykdomi pokyčiai Kalėjimų departamente.

Teisingumo ministerija vykdo pataisos namų auditus. Teisėsaugos institucijoms jau atiduota medžiaga apie galimus pažeidimus Alytaus pataisos namuose, kuriems vadovauja Kęstutis Jasmontas. Artimiausiu metu teisėsaugos institucijas pasieks Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus darbuotojų surinkta medžiaga apie piktnaudžiavimus Pravieniškių pataisos namuose, kuriems vadovauja Virginijus Ceslevičius.

„Ne kartą minėjome, kad pataisos namų sistema turi apsivalyti. Korupcijos apraiškos ar piktnaudžiavimas tarnyba toleruojami nebus jokiose įstaigose. Savo žodį tars teisėsaugos institucijos, kurioms perduodama medžiaga. Džiaugiuosi, kad atsiranda vis daugiau ryžto imtis tokių vidaus tyrimų ir jų rezultatais dalintis“, – sakė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Pasak premjero, praėjusią savaitę patvirtinta nauja Kalėjimų departamento struktūra. Pokyčiais siekiama ne tik skaidrinti sistemą, bet ir keisti bausmių atlikimo tvarką. Taip pat priimti sprendimai, kurie leis didinti pataisos namų darbuotojų atlyginimus.

Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėja Dorita Visalgienė ir vyriausioji specialistė Rasa Kazėnienė pristatė Pravieniškių pataisos namų audito rezultatus. Audito metu nustatyta, kad dėl administracijos sprendimų valstybė galėjo patirti daugiau nei 700 tūkst. eurų žalą. Įvertintos patalpų ir įrengimų nuomos, atliekų šalinimo sutartys.

Auditą atlikusių specialistų teigimu, nustatyta nelegalaus nuteistųjų darbo atvejų. Taip pat ministeriją pasiekė Pravieniškių pataisos namų darbuotojos skundas, kuriame minimi pasikartojantys seksualinio priekabiavimo atvejai. Šią informaciją turės įvertinti ir tolimesnius sprendimus dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo priimti teisėsaugos institucijos.

Parašykite komentarą