Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešimas: „Suteiktas žodis opozicijai: ketvirtadienį vyks liberalų įstatymų projektų svarstymai“

2017 m. lapkričio 8 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Jau rytoj liberalai pristatys iniciatyvas, kuriomis siekia kelti Lietuvos ekonomiką, mažinti biurokratizmą ir lengvinti mokestines prievoles gyventojams.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas pristatys bendro PVM tarifo mažinimo projektą. 21 proc. PVM tarifas buvo įvestas krizės laikotarpiu prieš 8 metus, tačiau krizė baigėsi, o atstatyti seniau egzistavusio tarifo niekas nesiryžta. Parlamentaras imasi iniciatyvos palaipsniui mažinti PVM tarifą iki 18 proc.

Vėl bus judinamas visuomenės šurmulį sukėlęs įstatymas dėl pagalbinio apvaisinimo, kurio pataisas užregistravo Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narė Viktorija Čmilytė-Nielsen, siekianti sukurti ne dogmomis, o mokslu, medicinine praktika ir racionalumu paremtą lytinių ląstelių ir embrionų saugojimo bei donorystės sistemą, skatinti nevaisingas poras naudotis pažangiais nevaisingumo gydymo metodais ir garantuoti valstybės finansinę pagalbą.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotoja Aušrinė Armonaitė siūlys įvesti „Sodros“ „lubas“: nustatyti ribą, nuo kurios nebebūtų mokamos socialinio draudimo įmokos. Projekto tikslas – mažinti mokesčius. Taip pat bus svarstoma dar viena garsiai nuskambėjusi liberalės iniciatyva – nedrausti 18 metų sulaukusiems asmenims įsigyti silpnųjų alkoholinių gėrimų.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Simonas Gentvilas pristatys du įstatymo projektus: dėl galimybės tinkamų dokumentų įteikimo adresu laikyti ir deklaruotą virtualų adresą – el. paštą. Tai pat bus svarstomas ir savivaldybių biudžetų paskirstymo klausimas, nes dabartinė „donorystės“ praktika nesudaro galimybių kurti pridėtinę vertę regionuose, todėl S. Gentvilas siūlo palaipsniui per trejus metus visiškai atsisakyti savivaldybių tarpusavio pajamų perskirstymo.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Vitalijus Gailius pristatys du įstatymų projektus. Vienas jų – Lietuvos Respublikos Konstitucijos pakeitimo projektas dėl griežtesnių reikalavimų renkamiems Seimo nariams: siūloma leisti į Seimą pretenduoti tik nepriekaištingos reputacijos asmenims, kaip yra reikalaujama visų valstybės tarnautojų. Tokio įstatymo tikslas yra išvengti skandalų, korupcijos ir gerinti tiek Seimo, tiek politikų reputaciją. Taip pat V. Gailius ragina klausti dėl Mokestinių ginčų komisijos kompetencijų ir narių skaidrumo, bus siūloma įvesti egzaminus komisijos nariams ir skirti juos ne ilgesnei nei 4 metų kadencijai.

Parašykite komentarą