Laisvės kovų komisija dalyvavo memorialo projekto pristatyme

Gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro nuotraukos (aut. – G. Jakubonienė)

Lapkričio 8 d. Seimo Laisvės kovų komisija dalyvavo skulptoriaus Jono Jagėlos projektinio siūlymo pristatyme, pagal kurį prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės rūmų, ant grindinio planuojama įamžinti sušaudytų buvusių Lietuvos Respublikos ministrų atminimą, t.y. išrašyti žuvusiųjų ministrų pavardes. Taip iki Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo planuojama įamžinti represuotus ir sušaudytus 1918–1940 metų Vyriausybės Ministrų kabineto narius.

Lėšos sumanymo įgyvendinimui yra, tik Vilniaus miesto savivaldybės Pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija nėra priėmusi sprendimo dėl vietos skyrimo ir skulptūrinės kompozicijos išraiškos.

Pristatyme dalyvavę Laisvės kovų komisijos nariai, Vilniaus miesto savivaldybės Pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijos ir Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro atstovai ilgai diskutavo dėl įamžinimo estetinės raiškos, vietos tinkamumo, deramos pagarbos žuvusiesiems. Po susipažinimo su projektiniu maketu ir nuomonių pasikeitimo bus laukiama Vilniaus miesto savivaldybės Pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijos sprendimo dėl buvusių Lietuvos Respublikos ministrų atminimo įamžinimo vietos ir kompozicijos raiškos.

Parašykite komentarą