„Spaudos Atlantas“ įteiktas Prezidentei, apdovanoti geriausi spaustuvininkai ir studentai

Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei lapkričio 8 d. įteiktas svarbiausias Lietuvos spaustuvininkų asociacijos apdovanojimas „Spaudos Atlantas“, skiriamas už svarius nuopelnus spausdinto žodžio puoselėjimui ir dėmesį spaudos pramonei.

Nominacija skirta už šalies vadovės inicijuotą ir 7 metus vykstančią akciją „Knygų Kalėdos“, nešančią svarų indėlį į Lietuvos spaudos pramonės žinomumą ir sklaidą, stiprinančią knygos, spausdinto žodžio kaip vertybės idėją visuomenėje ir kiekvieno žmogaus širdyje.

Pasak šalies vadovės, šiandien, pasitinkant naują nepriklausomos Lietuvos valstybės šimtmetį, spaustuvininkus prisimename ne veltui. Būtent knygnešiai, spausdintas lietuviškas žodis ėjo tą patį kelią kartu su Lietuvos žmonėmis į Nepriklausomybę. Būtent spausdintas žodis buvo laisvės nešėjas, įkvėpimo, rezistencijos ir kovos šaltinis.

Renginyje pranešimus skaitė verslininkas Ilja Laursas, „Tūkstantmečio odisėjos“ idėjos bendraautoris ir jachtos „Ambersail“ kapitonas Paulius Kovas, apdovanojimus įteikė „Verslo žinių“ vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas, „Media bitės“ vadovas Tomas Balžekas.

Už inovatyvius ir kūrybiškus sprendimus apdovanoti penki studentai. Spaudos įmonėms ir projektų užsakovams apdovanojimai įteikti už reikšmingiausius spaudos srities darbus. Trys spaudos gaminio nominacijos skirtos: UAB „Petro ofseto“ spaustuvei už Martyno Mažvydo „Katekizmo“ faksimilę, BALTO print spaustuvei už unikaliai pagamintą Gitenio Umbraso knygą „Kūryba“, UAB „Aurika“ už spaudos gaminį „Vanduo“, kuriame kūrybiškumas susijungia su pramoninės gamybos sprendimais.

Lyderio nominaciją vidutinių ir didelių įmonių kategorijoje laimėjo UAB „Aurika“ už ilgalaikius novatoriškus sprendimus, Lietuvos ekonominės pažangos, spaudos pramonės sektoriaus ir pačios šalies įvaizdžio gerinimą. Mažų ir labai mažų įmonių Lyderio nominacija įteikta UAB „Firidas“ už išlikimą maža regionine spaustuve, turinčia elektroninę valdymo sistemą ir kūrybinę laboratoriją.

Inovatyviausios spaustuvės, Eksportuotojo ir Žinių spaustuvės nominacija įteikta leidybos ir dizaino spaustuvei AB KOPA už pirmosios elektroninės ofsetinės spaustuvės KLIK įkūrimą, stiprią eksporto plėtrą ir ženklias investicijas į technologines instaliacijas.

Metų pakuotės nominacija skirta UAB „Aurika“ (gamintojas) ir AB „Klaipėdos pienas“ (užsakovas), UAB „Maksima“ (užsakovas). Jų pagaminta etiketė buvo pripažinta viena iš finalisčių pasauliniuose etikečių spaudos pramonės apdovanojimuose „Label industry global awards 2017”. Metų darbuotojo nominaciją įteikta UAB „PakMarkas“ spaudos technologui Arūnui Jurčiukoniui. Žaliausia spaustuve nominuota spaustuvė Druka, savo gaminius gaminanti daugiausiai iš aplinkai draugiškų žaliavų.

Nuotraukos: Lietuvos spaustuvininkų asociacijos/Vilmantas Morkvėnas.

Parašykite komentarą