Konferencijoje visuomenė ir specialistai bus supažindinti su alerginių ligų pavojumi

Lapkričio 29 d., trečiadienį, 11 val. Konferencijų salėje (Seimo III r.) Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narė Raminta Popovienė kartu su Lietuvos alergologų ir klinikinių imunologų draugija inicijuota konferenciją „Įveikime alergiją ir astmą kartu“.

Kaip pabrėžia renginio organizatoriai, šiandien alerginių ligų paplitimas prilygsta epidemijai. Viena ar kita alergijos forma Europoje paliečia daugiau kaip 150 mln. žmonių. Skaičiai gąsdinantys, tačiau prognozuojama, kad žmonių, sergančių alerginėmis ligomis, tik daugės.

Ar mes galime suvaldyti alergijos plitimą? Ar mes pajėgūs sukurti saugią aplinką sau ir šalia esančiajam? Ar galime palengvinti gyvenimą žmonėms, sergantiems alerginėmis ligomis ir pagerinti sergančiųjų gyvenimo kokybę? Ar astma gali būti kontroliuojama ir gali neturėti įtakos mūsų gyvenimui? Tai klausimai, į kuriuos bus bandoma atsakyti konferencijos metu.

Konferencijos tikslas – supažindinti visuomenę ir specialistus apie alergijos pavojų gyvybei ir būdus, kaip to išvengti, pristatyti vaikų, sergančių alerginėmis ligomis, ugdymą ikimokyklinėje ugdymo įstaigoje. Konferencijos organizatoriai tikisi, kad skleisdami žinią apie alergiją ir astmą, didindami visuomenės budrumą ir išgirdę pacientų nepateisintus lūkesčius, galime žengti į priekį alergijos ir astmos kontrolės link.

Konferencija skirta sveikatos priežiūros specialistams, savivaldybių gydytojams, ikimokyklinių, gydymo įstaigose dirbantiems specialistams, visuomenei.

Konferencijos programa

Konferencija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTube“ paskyroje.

Registracija į renginį vykdoma internetu iki lapkričio 27 d. Asmenys į Seimo rūmus įleidžiami tik pateikus asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Parašykite komentarą