KARTOJAMAS PRANEŠIMAS. Seime rengiamoje konferencijoje bus kalbama apie religinio turizmo potencialą Lietuvoje

2017 m. lapkričio 28 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo laikinoji Maldos grupė ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija lapkričio 29 d., trečiadienį, 11 val. Seimo Konstitucijos salėje (I rūmai) rengia konferenciją „Religinio turizmo potencialas Lietuvoje“. Tą pačią dieną 13 val. Lietuvos laisvės gynėjų galerijoje (Seimo I rūmai) įvyks parodos „Vilnius – Gailestingumo miestas“ atidarymas.

Organizatorių teigimu, palaimintojo vyskupo Teofiliaus Matulionio metų ir Lietuvos krikšto jubiliejaus proga renginiais Lietuvos parlamente norima atkreipti mūsų valstybės ir pasaulio gyventojų dėmesį į Lietuvos religinio turizmo skatinimą ir populiarinimą.

Konferenciją pradės Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė, sveikinimo žodį tars Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė, laikinosios Maldos grupės pirmininkas Egidijus Vareikis. Pranešimus skaitys specialistai iš Lietuvos ir Lenkijos: Vilniaus piligrimų centro vadovė, Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos atstovai, humanitarinių, socialinių mokslų, teologijos specialistai. Renginyje ketinama aptarti religinio turizmo kultūrinius ir ekonominius aspektus, religinio turizmo ir piligrimystės galimybes Lietuvoje.

Konferencijos programa.

Paroda „Vilnius – Gailestingumo miestas“ Lietuvos laisvės gynėjų galerijoje bus eksponuojama lapkričio 27 d. – gruodžio 4 d. Ji buvo inicijuota pernai, popiežiui Pranciškui paskelbus jubiliejinius Gailestingumo metus. Ant 16 stendų parodytas Vilnius ir jo apylinkės – tai tarsi vizualinis žinynas apie vietas, iš kurių žinia apie svarbiausią Dievo savybę – Gailestingumą – pasklido po visą pasaulį. Fotografijų paroda „Vilnius – Gailestingumo miestas“ pristato ne tik sakralinius objektus bei vietas, bet ir žmones, kurie skelbė Dievo Gailestingumo žinią: šv. Faustiną, palamintąjį kun. Mykolą Sopočką, šv. Joną Paulių II.

2016 metais paroda buvo eksponuojama Lietuvos miestuose, Lenkijoje, Europos Parlamente Strasbūre.

Konferencija „Religinio turizmo potencialas Lietuvoje“ bus tiesiogiai transliuojama internetu ir Seimo „YouTube“ paskyroje.

Parašykite komentarą