Prezidentė pasveikino Jungtinius Arabų Emyratus valstybės įkūrimo metinių proga

Šeštadienis, gruodžio 2 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Jo Prakilnybę Jungtinių Arabų Emyratų Šeichą Khalifą bin Zayedą Al Nahyaną 46-ųjų šalies susivienijimo metinių proga.

Šiemet Lietuva ir Jungtiniai Arabų Emyratai mini 25-ąsias diplomatinių santykių metines. Per šiuos metus abiejų valstybių dialogas, piliečių susidomėjimas šalimis ir kultūromis, noras bendradarbiauti ir kartu megzti verslo ryšius nuosekliai augo.

Prisimindama prieš mėnesį vykusį vizitą Jungtiniuose Arabų Emyratuose šalies vadovė dar kartą padėkojo Šeichui Khalifui bin Zayedui Al Nahyanui už svetingumą. Pasak Prezidentės, šis vizitas abiem šalims ir jų piliečiams tapo pagrindu toliau stiprinti dvišalius santykius. Šalies vadovė išreiškė viltį, kad Lietuva ir Jungtiniai Arabų Emyratai artimiausiais metais žengs tolesnius žingsnius, kad žmonėms atsivertų dar daugiau bendradarbiavimo galimybių – ypač prekybos, žemės ūkio, energetikos, mokslo ir inovacijų srityse.

Prezidentė palinkėjo Jungtiniams Arabų Emyratams ir visiems šalies žmonėms taikos, klestėjimo ir visokeriopos sėkmės.

Parašykite komentarą