Prezidentė pasveikino Suomiją 100-ųjų šalies nepriklausomybės metinių proga

Pirmadienis, gruodžio 4 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino netrukus 100-ąsias nepriklausomybės metines minėsiančią Suomiją.

Prezidentė nuoširdžiai palinkėjo Suomijos Prezidentui Sauli Niinistö ir visiems šalies žmonėms ilgų klestėjimo, laisvės ir taikos metų.

Pasak šalies vadovės, prieš šimtmetį ir dar ne kartą po to Suomijos piliečiai įrodė, kad yra stiprūs ir nepriklausomi savo dvasia. Šalis ryžtingai įveikė visus jai tekusius iššūkius ir, apgynusi savo vertybes, sukūrė sėkmingą demokratinę valstybę, laimingą ir laisvą visuomenę.

Prezidentė pabrėžė, kad Suomijos piliečių sprendimas prieš šimtą metų buvo ypač svarbus ir Lietuvos žmonėms, nepriklausomos valstybės atkūrimo šimtmetį minėsiantiems kitais metais. Drąsus suomių žingsnis įkvėpė ir mūsų tautą taip pat prisiimti atsakomybę už savo valstybės likimą.

Sveikinime teigiama, kad Lietuva vertina Suomijos žmones kaip savo draugus ir džiaugiasi turėdama patikimą bendramintę partnerę Baltijos jūros regione ir Europos Sąjungoje. Prezidentė išreiškė įsitikinimą, kad daugeliu svarbiausių aspektų šalys yra ir liks sąjungininkais, tad dar artimesnis bendradarbiavimas žemyno ir saugumo darbotvarkės klausimais padės įtvirtinti ilgalaikius valstybių interesus ir jas sustiprins.

Šalies vadovė palinkėjo Suomijos Prezidentui, kad, puoselėjant visapusę valstybių draugystę, būtų atverta daugiau galimybių abiejų šalių piliečiams. Tikimasi, kad artimiausiais metais lietuviai ir suomiai drauge vis dažniau įgyvendins sėkmingas ir inovatyvias idėjas, kartu plėtos savo sumanymus ne tik verslo, bet ir kultūrinio, akademinio ir mokslinio dialogo srityse, stiprins šalių ir viso žemyno gerovę.

Parašykite komentarą