Seimo LVŽS frakcijos narės G. Burokienės pranešimas: „Po paskutinio komisijos posėdžio kilo dar daugiau klausimų dėl įvairių institucijų ilgamečio neveiklumo“

2017 m. gruodžio 5 d. pranešimas žiniasklaidai

Seime darbą tęsia Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl Lietuvos Respublikos rinkai tiekiamų galimai žemesnės kokybės maisto produktų. Po paskutinio komisijos posėdžio kilo dar daugiau klausimų dėl įvairių institucijų ilgamečio neveiklumo ir atsakomybės už tai.               

Į trečiadienį, gruodžio 6 d., vyksiantį posėdį kviečiamas buvęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius, buvusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos direktorius Robertas Petraitis.

„Praeitame posėdyje pamatėme liūdną tiesą, kad ši sritis daug metų buvo apleista. Be to, atsakomybė stumdoma nuo vienų durų prie kitų. Todėl šiame posėdyje labai tikiuosi išgirsti svečių nuomonę apie tai, kieno atsakomybė buvo inicijuoti tyrimus ir kodėl tokia iniciatyva nevykdyta. Ne mažiau svarbu kalbėti apie tai, kaip situaciją iš esmės keisti dabar“, – sako komisijos pirmininkė, Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narė Guoda Burokienė.

Paskutiniojo komisijos posėdžio metu paaiškėjo, kad nuo 2011 metų pasirodžiusių publikacijų dėl galimai prastesnių maisto produktų tiekimo Lietuvai, šalies viduje šiuo klausimu didelio masto tyrimai nebuvo atliekami, o 2015 metais Čekijos žemės ūkio ministerijai vis garsiau kėlus klausimą dėl galimai prastesnių produktų, Lietuvos žemės ūkio ministerija nusiuntė raštišką palaikymą, tačiau asmeninių iniciatyvų šalies viduje tirti lietuviams tiekiamą produkciją vis dar nebuvo.

„Šį kartą susirinkime dalyvaus buvęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius. Tikimės jo atsakymų, kadangi ankščiau įvykusio posėdžio metu didžioji dalis kalbėjusių suvedė viską į direktorių ir jo poziciją bei kaip jo tarnyboje buvo viskas daroma ar, greičiau, nedaroma“, – kalbėjo G. Burokienė.

Posėdžio data ir laikas: gruodžio 6 d., trečiadienis, 8.15 val. (Lietuvos Tarybos salė, I Seimo rūmai, 2 aukštas). Darbotvarkė pridedama. Maloniai kviečiame dalyvauti žurnalistus.

Parašykite komentarą