Dėl klaidinančios informacijos

Vyriausybės kanceliarija informuoja, jog Seimo nario Manto Adomėno platinama informacija apie tai, esą patobulintame 2018 metų valstybės biudžeto projekte finansavimas švietimo sričiai sumažintas 14 mln. eurų, neatitinka tikrovės ir yra klaidinanti.

Seimo narys skelbia, jog palyginus pirminį ir patobulintą biudžeto projektą matyti, jog finansavimas Švietimo ir mokslo ministerijai sumažintas 14 mln. eurų. Seimo narys daro išvadą, jog analogiška suma mažėja finansavimas visai švietimo sričiai.

Primintina, jog finansavimą švietimo sričiai sudaro ne tik asignavimai, skiriami Švietimo ir mokslo ministerijai. Atskiras finansavimas taip pat skiriamas tiesiogiai Lietuvoje veikiančioms aukštosioms mokykloms, institutams, kitoms švietimo srities įstaigoms. Teikiant patobulintą biudžeto projektą jau buvo aiškūs šiemet įstojusiųjų į aukštąsias mokyklas skaičiai, todėl asignavimai buvo perskirstyti atitinkamoms aukštosioms institucijoms.

Informuojame, jog nepaisant 14 mln. eurų sumažinto finansavimo Švietimo ir mokslo ministerijai, bendras finansavimas švietimo sričiai, palyginus pirminį ir patobulintą biudžeto projektus, padidintas 17 mln. eurų.

Parašykite komentarą