Tarptautinės antikorupcijos dienos išvakarėse Seime – diskusija apie ofšorinių įmonių veiklos skaidrinimą

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2017 m. gruodžio 8 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio vieta: signataro K.Antanavičiaus salė

Minėdama Tarptautinę antikorupcijos dieną Seimo laikinoji grupė „Už Lietuvą be korupcijos“ kartu su organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyriumi gruodžio 8 d., penktadienį, 11 val. K. Antanavičiaus salėje (Seimo III rūmai) rengia apskritojo stalo diskusiją „Nuo „Paradise Papers“ iki Registrų centro: kokių realių žingsnių privalome imtis Lietuvoje?“

Renginyje bus diskutuojama, kaip skaidrinti finansinę sistemą ir užkirsti kelią nesąžiningų verslininkų siekiams pasipelnyti valstybės sąskaita.

Šių metų lapkričio 5 dieną pasaulio ir Lietuvos žiniasklaidos paviešinti nutekinti finansiniai dokumentai pavadinimu „Paradise Papers“ dar kartą patvirtino, kad daugybė turtingų ir įtakingų asmenų sėkmingai slepia savo turtą naudodami neskaidrias finansines schemas. Tai didina šešėlį, skatina korupciją.

„Deramai neapmokestintų pajamų mastai šokiruoja. Valstybės yra apvagiamos. Vieni maudosi prabangoje, kiti neišbrenda iš skurdo. Tokia praraja tarp turtingųjų ir nepasiturinčiųjų tik didės, kol valstybės nesiims griežtų priemonių ir nepakeis dabar galiojančių įstatymų. Akivaizdu, kad dabar galiojantis reglamentavimas palieka daug spragų, kuriomis pasinaudoja nesąžiningi asmenys. Šioje diskusijoje mes išgirsime konkrečių pasiūlymų, kaip pakeisti Lietuvos teisės aktus ir užkirsti kelią visų mūsų apvaginėjimui“, – teigia laikinosios Seimo narių grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ pirmininkė Agnė Bilotaitė.

Diskusijoje dalyvaus „Transparency International“ Lietuvos skyriaus, Valstybinės mokesčių inspekcijos, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos, VĮ Registrų centro ir kitų institucijų atstovai.

Remiantis šių institucijų pateiktais siūlymais bus rengiamos ir Seimui teikiamos įstatymų pataisos.

Pasibaigus diskusijai tradiciškai bus pagerbti kovotojai su korupcija Lietuvoje, savo darbais demonstruojantys pilietiškumą ir drąsą.

Parašykite komentarą