Premjeras susitiko su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka

Penktadienį (gruodžio 8 d.) Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis susitiko su Lietuvoje viešinčiu Ukrainos vadovu Petro Porošenka.

Premjeras pažymėjo, kad Lietuva tvirtai remia Ukrainos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą bei griežtai smerkia neteisėtą Krymo okupaciją ir aneksiją.

Ukrainos prezidentas P. Porošenka pabrėžė, kad Lietuva išlieka patikimiausias Ukrainos partneris. „Su Vilniumi ir Lietuva siejame Ukrainos proveržį į Europą. Esame dėkingi, kad paramą mūsų šaliai teikia ne tik valstybė, bet ir įvairios Lietuvos nevyriausybinės organizacijos, visa visuomenė. Visuomet prisiminsime, kad Lietuva buvo pirmoji, priėmusi sužeistus Ukrainos karius bei daugiausia jų suteikusi galimybę gauti kokybišką reabilitaciją saugioje aplinkoje“, – kalbėjo P. Porošenka.

Premjeras patikino, kad ieškoma būdų kaip dar labiau padėti Ukrainai bei pasiūlė pagalbą kokybiškai parengiant projektus finansinei paramai gauti. S. Skvernelis pasidžiaugė Ukrainos pažanga įgyvendinant reformas ir ekonomikos atsigavimu.

„Mūsų šalių ekonominio bendradarbiavimo potencialas yra didelis, tačiau ne pilnai išnaudotas. Būtų gerai, kad daugiau Lietuvos įmonių investuotų Ukrainoje. Ypač svarbu, kad šią rinką atrastų didelės įmonės“, – sakė premjeras.

Parašykite komentarą