Pirmoji Baltijos šalis prisijungė prie socialiai atsakingo judėjimo. Lietuvos someljė mokykla tapo judėjimo „Wine in moderation“ nare

Spaudos pranešimas. Briuselis, 2017 m. gruodžio 1 d. Lietuvos someljė mokykla tapo pirmąja organizacija iš Baltijos šalių, įstojusia į WiM asociaciją ir tapusia programos „Wine in Moderation“ koordinatore Lietuvoje.

Someljė mokyklos veikla daro poveikį įvairioms Lietuvos vyno sektoriaus sritims; nuo šiol ji ieškos būdų, kaip diegti  „Wine in Moderation“ programą, kaip įtraukti į ją jau įsitvirtinusias ir naujas mažas vynines, importuotojus, platintojus bei mažmenininkus, taip pat vyno renginius ir parodas, mokymo įstaigas ir dėstytojus.

Jau dešimt metų Lietuvos someljė mokykla aktyviai dalyvauja viešajame gyvenime ir socialinėse iniciatyvose, todėl tvirtai tiki, kad WiM padės dar geriau informuoti ir šviesti vartotojus ir profesionalus apie saikingą ir atsakingą vyno vartojimą.

2017 m. Lietuvos Seimas ir Vyriausybė vykdė revoliucines permainas, paveiksiančias alkoholinių gėrimų pramonę bei prekybą. Remiantis prielaida, kad nesaikingą alkoholio vartojimą geriausia mažinti apribojimais, buvo priimti svarbūs pakeitimai Alkoholio kontrolės įstatyme, o tai sukūrė labai varžančią aplinką. Pripažindama, kad nesaikingas alkoholio vartojimas yra išties didelė problema, Lietuvos someljė mokykla imasi iniciatyvos padidinti socialinę verslo atsakomybę, – sakė Someljė mokyklos studijų vadovas Arūnas Starkus. – Mes tikime, kad švietimas labiausiai gali keisti žmonių elgesį, kad alkoholio vartojimo kultūrą pavyks pakeisti diegiant WiM programą: naudojantis jos principais ir priemonėmis galima prisidėti prie žalingo gėrimo mažinimo  ir socialinių problemų sprendimo.“

WiM asociacijos pirmininkas Stylianos Filopoulos pastebi, kad „Lietuvos someljė mokykla ir joje dirbantys užsidegę žmonės yra tvarios vyno kultūros Lietuvoje skleidėjai, mokantys tiek vyno profesionalus, tiek mėgėjus suprasti vyną visapusiškai, vartoti jį nuosaikiai ir atsakingai“. Anot jo, asociacija didžiuojasi priimdama juos į „Wine in Moderation“ šeimą ir labai tikisi, kad kartu dirbdami įtvirtins šią programą Lietuvoje bei paskatins pokyčius.

Partnerystės sutartis tarp „Wine in Moderation“ asociacijos ir Lietuvos someljė mokyklos buvo pasirašyta 2017 m. lapkričio 29 d. Briuselyje, dalyvaujant kitiems asociacijos nariams.

Daugiau informacijos apie WiM asociaciją ir Lietuvos someljė mokyklą, taip pat visą informaciją žiniasklaidai galima rasti žemiau arba asociacijos tinklapyje: http://www.wineinmoderation.com/

 

Apie programą

 „Wine in Moderation – Art de Vivre“

Programą „Wine in Moderation–Art de Vivre“ sukūrė vyno gamintojai ir verslo atstovai. Ja siekiama skleisti žinią apie sveiką gyvenimo būdą ir skatinti gerovę bei prisidėti prie alkoholio sukeliamos žalos mažinimo. Remdamasi moksliniais tyrimais, švietimu ir savireguliacija, programa organizuoja ir įgalina visą vyno verslo tiekimo grandinę nuo vyndarių iki pardavėjų ir vartotojų, ugdydama sąmoningumą ir skleisdama žinias apie atsakingo gėrimo formas ir nuosaikų vyno vartojimą.

WiM – tai bendra, iš centro valdoma ir nacionaliniu lygiu diegiama programa, kurią galima adaptuoti atsižvelgiant į vietos poreikius ir kultūrinius skirtumus.

WiM asociacija

WiM asociacija yra tarptautinė ne pelno siekianti organizacija, įkurta vyno verslo ir vyno profesionalų asociacijų ir įtakingiausių vyno kompanijų. Ji koordinuoja WiM programą tarptautiniu mastu ir didina jos prieinamumą bei įtaką visame pasaulyje.

 

Lietuvos someljė mokykla

Lietuvos someljė mokykla (LSM) yra mokymo institucija, nuo 2006 m. rengianti vyno ir stipriųjų gėrimų kursus, nustatanti profesinius, socialinius ir etinius someljė, vyno pardavėjų ir gamintojų standartus. LSM glaudžiai bendradarbiauja su Lietuvoje vykstančia vyno paroda „Vyno dienos“, leidiniu apie vyną „Vyno žurnalas“, Lietuvos someljė asociacija. LSM rengia nacionalinį vyno spėjimo čempionatą „Nosis“, vyno ir desertų derinių čempionatą „Vynas + desertas“.

Daugiau informacijos teiraukitės

Wine in Moderation-Art de Vivre (WiM) Aisbl

Direktorius: Stylianos Filopoulos

Τel. +32 488 790 724

Εl. p. info@wineinmoderation.eu

Lietuvos someljė mokykla

Studijų vadovas: Arūnas Starkus

Tel. + 370 69834297

Εl. p. starkus@someljemokykla.lt

Parašykite komentarą