JAV ambasadorė kviečia teikti paraiškas Lietuvos-Amerikos inovacijų apdovanojimui

JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Hall kviečia teikti paraiškas kasmetiniam Lietuvos-Amerikos inovacijų apdovanojimui, kurio vertė siekia 10 tūkstančių eurų. 2016 metais pristatytu Apdovanojimu siekiama įvertinti ir skatinti bendradarbiavimą tarp Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lietuvos kuriant novatoriškus sprendimus. Apdovanojimo steigėjai – Amerikos-Lietuvos verslo taryba, Baltijos-Amerikos laisvės fondas ir Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Lietuvoje.

“Inovacijos turi nepaprastą reikšmę mūsų šalių ekonomikoms ir taip pat yra ryšys siejantis Lietuvą ir Jungtines Amerikos Valstijas“, sako JAV ambasadorė Anne Hall. „Šiais metais žymint Lietuvos šimtmetį norime ypač pasidžiaugti Lietuvos ir Amerikos žmonių kūrybiškumu ir tuo ką galime pasiekti dirbdami kartu“.

Inovacijų apdovanojimas atiteks individualiems asmenims, Lietuvos organizacijoms, švietimo įstaigoms ar įmonėms sukūrusioms novatoriškus sprendimus bendradarbiaujant su JAV partneriu. Apdovanojimu siekiama pažymėti sprendimus įvairiose srityse: tai gali būti tiek verslo ir prekybos sritys, tiek akademinė ar mokslinių tyrimų, medicinos ir sveikatos, aplinkosaugos, energetikos, švietimo sritys ir pan. Praėjusiais metais pirmoji vieta atiteko dr. Linui Mažučiui, kuris kartu su Harvardo universiteto (JAV) mokslininkais plėtoja ląstelių tyrimų technologiją „inDrops“. Antroji vieta teko dviem finalininkams: Rimui Gulbinui ir technologiniam sprendimui „Maalka“ bei Virginijaus Šikšnio vadovaujamai komandai, plėtojančiai genų redagavimo technologiją CRISPR-Cas9.
Paraišką šiam apdovanojimui gali teikti bet kurios srities projektas, demonstruojantis Lietuvos ir JAV partnerystę vystant jį. Pagrindiniai reikalavimai ir vertinimo kriterijai projekto atrankai: projekto novatoriškumas, inovacijos reali ar tikėtina įtaka pokyčiams ir partnerystė su JAV (individais ar organizacijomis).  Paraiškų teikimo terminas – 2018 m. sausio 22 d.

Nugalėtojai bus paskelbti 2018 m. vasario mėnesį. Pirmosios vietos prizinis fondas 10.000 EUR; antrosios – 5.000 EUR.

Daugiau informacijos apie Apdovanojimą bei paraiškos formą rasite čia: www.amlithbc.org/award.

###

Kontaktinis asmuo Lietuvos žiniasklaidai: Ieva Labanauskienė, +370 5 2665431, LabanauskieneI@state.gov

Kontaktinis asmuo JAV žiniasklaidai: Luke Myers, 1 (202) 659-8201, lrmyers@wms-jen.com

Parašykite komentarą