Kauno kūrėjai savo talentus skyrė tėvų globos netekusiems vaikams

Gruodžio 17 d. sekmadienis daugiau nei trims dešimtims Nemuno krašto vaikų globos namų auklėtinių buvo ypatingas: jie pirmą kartą gyvenime dalyvavo tikroje fotosesijoje ir į namus išsivežė dovanas – įrėmintas savo nuotraukas.

Tokia buvo Kaune, bendradarbystės erdvėje „Pixel Hub” vykusios iniciatyvos „Gerumo nuotrauka” idėja – nufotografuoti vaikus įdomiai, žaismingai, kad nuotrauka jiems ilgai primintų patirtą šventės ir stebuklo atmosferą.

Šventę tėvų globos netekusiems vaikams sumanė ir įgyvendino būrys talentingų Kauno žmonių, kuriuos subūrė fotografė Inga Valiuvienė ir bendradarbystės erdvės „Pixel Hub” kūrėjų komanda.

„Pajutome, jog subrendome kilniems darbams, norime ir gebame padaryti kažką gera ne tik savo artimiesiems. Nusprendėme savo laiką, dėmesį ir kūrybines galimybes skirti vaikams, netekusiems tėvų globos.

Darėme tai, ką visi gebame geriausiai, siekdami padovanoti jiems įsimintiną, pilną linksmybių Kalėdų šventę ir naują, neišbandytą patirtį – trumpam tapti modeliais. „Gerumo nuotrauka” – tai iniciatyva, kurioje sukaupta visa mūsų šiluma, gera energija, meilė ir kūryba”, – sakė I. Valiuvienė.

Pasak pašnekovės, ilgai brandintas sumanymas sulaukė didžiulio bendraminčių palaikymo: „Gerumo nuotraukai” susibūrė gausus savanorių būrys, prie iniciatyvos prisidėjo miesto verslininkai ir politikai.

„Štai šitokių pramogų mums labiausiai trūksta: galimybės išvažiuoti, pamatyti, patirti ir išmokti ko nors nauja”, – džiaugėsi nevyriausybinės organizacijos Nemuno krašto vaikų globos namų įkūrėja ir direktorė Vida Rainienė. Kalėdinėje fotosesijoje dalyvavo visa jos „šeima” – 33 tėvų globos netekę vaikai nuo trejų iki aštuoniolikos metų.

Pasak renginio organizatorių, džiugus renginys vaikams – ir su tam tikra potekste. Siekta ne vien pramogos: norėta ir patraukliai atskleisti kūrybinių veiklų, profesijų įvairovę. Vaikai, įsitraukę į šventinį sambrūzdį, patys pamatė, kiek daug reikia, kad pavyktų šventinė nuotrauka: stebėjo, kiek naudojama sudėtingos įrangos, kaip dirba stilistai, kirpėjai, fotografai, kaip nuotrauka apdorojama, spausdinama.

„Būtų puiku, kad šiandien čia pas mus viešėję vaikai ateityje panorėtų ir patys kažko pasiekti. Šiandien visi drauge sukūrėme stebuklą – ir tikime, kad Kalėdų stebuklai keičia gyvenimus į gera”, – šypsojosi fotografė I. Valiuvienė.

Pasiteisinusią ir daug gerų emocijų visiems palikusią iniciatyvą „Pixel Hub” ketina tęsti.

Parašykite komentarą