Rudens sesija pratęsta iki sausio 12 d.

Seimas nusprendė Seimo III (rudens) sesiją pratęsti iki 2018 m. sausio 12 d. Už šį sprendimą (projektas Nr. XIIIP-1537) balsavo 68 Seimo nariai, balsavusių prieš nebuvo, susilaikė 1 parlamentaras. Per pratęstą sesiją numatoma posėdžiauti vieną dieną – sausio 12-ąją.

Posėdyje numatoma apsispręsti dėl Konstitucinio įstatymo nuostatų suderinimo su EBPO standartais, Viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų informacinę sistemos įsteigimo, universitetų sujungimo, Irmanto Jarukaičio kandidatūros siūlymo į Europos Sąjungos Teisingumo Teismo teisėjus. Seimas svarstys Strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių ir įrenginių bei kitų nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių įstatymo, Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo, Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo ir kitų teisės aktų pataisas.

Į Seimo posėdžio darbotvarkę taip pat įtraukta Seimo nario Kęstučio Pūko apkalta, kurios metu bus apsispręsta dėl mandato panaikinimo.

Seimo statuto 85 straipsnyje įtvirtinta, kad Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną. Seimas gali nutarti sesiją pratęsti.

Parašykite komentarą