Seimas svarstys I. Jarukaičio kandidatūrą į Europos Sąjungos Teisingumo Teismo teisėjus

2017 m. gruodžio 21 d. pranešimas žiniasklaidai

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė Seimui pateikė protokolinio nutarimo „Dėl pritarimo Irmanto Jarukaičio kandidatūros siūlymui į Europos Sąjungos Teisingumo Teismo teisėjus“ projektą Nr. XIIIP-1536.

„Visi asmenys, kurie manė tinką eiti šitas pareigas, turėjo galimybę pateikti dokumentus. Pirmą kartą kreipėsi keturi kandidatai. Kadangi mes prašėme papildomai pateikti dokumentus, nes pirmame posėdyje manėme, kad tas skaičius yra per mažas, dar kreipėsi du asmenys ir tada iš jų buvo atrinktas kandidatas – kaip žinome, I. Jarukaitis“, – sakė ministrė.

Kandidatas Seimo narius informavo apie savo, kaip teisininko, patirtį Europos Sąjungos teisės srityje: „Visa teisinė karjera yra susijusi su iš pradžių Lietuvos Respublikos integracija į Europos Sąjungą, vėliau, kada mes įstojome į Europos Sąjungą, dirbau Europos teisės departamente. Teko atstovauti kai kuriose bylose Lietuvos Respublikai Europos Sąjungos Teisingumo Teisme: tiek bylose prieš Lietuvą, tiek tose, kuriose Vyriausybė stodavo. Nuo 2010 metų dirbu teisėju Vyriausiajame administraciniame teisme. Tai, matyt, tas teismas, kuris daugiausia susiduria su Europos Sąjungos teise. Esu parašęs disertaciją iš Lietuvos konstitucinės ir Europos Sąjungos teisės sankirtos susijusių klausimų. Tikiuosi, kad ta ir teorinė, ir praktinė patirtis leis man tinkamai atstovauti Lietuvos teisės sistemai, prisidėti prie Europos Sąjungos teisės plėtojimo.“

Po kandidato prisistatymo Seimo statuto nustatyta tvarka vyks I. Jarukaičio susitikimai su parlamentinėmis frakcijomis.

Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Europos reikalų komitetas, dėl nutarimo projekto apsispręsti plenariniame posėdyje numatoma sausio 12 d.

I. Jarukaičio gyvenimo aprašymas.

Parašykite komentarą