Elektrinis „Jaguar I-Pace“ pasiruošęs debiutui: atliekami paskutiniai bandymai

Daugiau nei 11 tūkst. valandų trunkančių bandymų metu jau įveikta beveik 3 milijonai kilometrų

Los Andželas, JAV, 2017 m. gruodžio 22 d. Prieš metus Los Andželo automobilių parodoje pristatytas elektrinis „Jaguar I-Pace“ prototipas kitąmet taps realybe – britų automobilių koncernas užbaigė paskutiniuosius „I-Pace“ testus.

Naujiena apie elektrinį „Jaguar I-Pace“ sudomino tūkstančius potencialių pirkėjų. Nemažai susidomėjusių jau sumokėjo pradinį įnašą ir taip užsitikrino pirmenybę įsigyti „I-Pace“. Gerbėjai netgi buvo pakviesti prisidėti prie visureigio kūrimo ir dalyvauti bandymuose.

Viena iš būsimų visureigio pirkėjų, Kalifornijos (JAV) mieste Pasadenoje gyvenanti Ann Voyer, paklausė koncerno ar naujasis „I-Pace“ sugebės įveikti jos mylimą maršrutą. Atsakydami į šį klausimą, „Jaguar“ inžinieriai pasikvietė Ann į kelionę. Kelionės tikslas – įveikti užsibrėžtą atstumą vienu „Jaguar I-Pace“ baterijos įkrovimu.

Pilnai įkrauta pažangaus prototipo „I-Pace“ ličio jonų baterija nesunkiai įveikė beveik 350 kilometrų.

„Įvairiuose keliuose visame pasaulyje įveikęs beveik 3 milijonus kilometrų „I-Pace“ įrodė, kad vienu įkrovimu gali įveikti ilgus atstumus ir yra pasiruošęs gamybai. Pirmasis visiškai elektrinis „Jaguar“ automobilis bus įkraunamas itin greitai. Planuojame, kad nuo nulio iki 80 procentų akumuliatorių bus galimą įkrauti per tokį trumpą laiką, kiek vidutiniškai trunka kavos pertraukėlė“, – sako „Jaguar“ transporto priemonių linijos direktorius Ianas Hobanas.

„Jaguar I-Pace“ bandymą Kalifornijoje galite pasižiūrėti čia:

https://www.youtube.com/watch?v=XB9Y_3tLKLg

Apie „Jaguar“

„Jaguar Cars Ltd.“ yra Didžiojoje Britanijoje Vaitlio mieste įsikūręs premium segmento ir sportinių automobilių gamintojas. Šiuo metu visos „Jaguar Cars Ltd.“ akcijos  priklauso Indijos koncernui „Tata Motors Ltd.“. „Jaguar“ savo veiklą pradėjo 1922 metais kaip „Swallow Sidecar Company“. Po Antrojo pasaulinio karo pavadinimas pakeistas į „Jaguar“. Bendrovės automobiliai gaminami Didžiojoje Britanijoje Kastl Bromvič gamykloje netoli Birmingemo. Daugiau informacijos apie kompaniją: www.jaguar.com.

Apie „Inchcape“

Jau dešimt metų Lietuvoje veikianti bendrovė „Inchcape Motors“ yra didžiausia automobilių prekybos bendrovė šalyje. Lietuvoje ji yra vienintelis įgaliotasis koncerno „Jaguar Land Rover“ atstovas. Be „Jaguar“ bei „Land Rover“ bendrovė atstovauja „Ford“, „Hyundai“, „Range Rover“, „Mazda“ ir „Mitsubishi“ automobilių gamintojus.

„Inchcape“ – viena didžiausių pasaulyje automobilių prekybos bendrovių. 170 metų sėkmingai veikianti 29 pasaulio valstybėse, bendrovė verčiasi naujų ir naudotų automobilių prekyba, prekyba atsarginėmis dalimis, techniniu aptarnavimu, finansavimu ir draudimu. Tarptautinėje rinkoje bendrovė atstovauja net 30 automobilių gamintojų. „Inchcape“ siekia tapti labiausiai į klientą orientuota automobilių prekybos kompanija. „Inchcape“ akcijomis prekiaujama Londono akcijų biržoje nuo 1958 metų. Įmonėje dirba maždaug 16 300 žmonių, jos centrinė buveinė įsikūrusi Londone.

Parašykite komentarą