Ūkio ministras JAV pristatys Lietuvos gyvybės mokslų potencialą ir investicijų galimybes

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius sausio 6–11 dienomis vyksta vizito į San Franciską (Jungtinės Amerikos Valstijos), kur dalyvaus 36-ojoje metinėje „JP Morgan“ Gyvybės mokslų savaitėje ir susijusiuose renginiuose (angl. „Biotech Showcase“). Vizito metu taip pat planuojami V. Sinkevičiaus susitikimai su potencialiais investuotojais Lietuvos gyvybės mokslų srityje.

Kartu su ūkio ministru į San Franciską vyksta VšĮ „Investuok Lietuvoje“, Kauno technologijos universiteto, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos, verslo atstovai.

Gyvybės mokslų savaitė yra didžiausias ir svarbiausias gyvybės mokslų ir medicininių technologijų srities renginys. Jame laukiama daugiau nei 400 bendrovių, 8 tūkstančių dalyvių ir investuotojų.

Svarbiausias ūkio ministro V. Sinkevičiaus vizito tikslas – dalyvauti VšĮ „Investuok Lietuvoje“ organizuojamame Lietuvos gyvybės mokslų potencialo ir investavimo Lietuvoje galimybių pristatyme. Šiame renginyje laukiama daugiau nei 100 gyvybės mokslų srities bendrovių atstovų.

Lietuva yra išsikėlusi tikslą tapti lyderiaujančia gyvybės mokslų šalimi. Per pastaruosius du dešimtmečius Lietuvos gyvybės mokslų pramonė išaugo iki vienos pažangiausių Vidurio ir Rytų Europoje. Biotechnologijų industrijos sektorius Lietuvoje kasmet vidutiniškai ūgteli po 20 procentų. Lietuvos biotechnologijų sektorius sukuria daugiau kaip 1 proc. BVP – tiek pat, kiek kiti aukštųjų technologijų lyderiai pasaulyje, ir 10 kartų viršija ES vidurkį.

Daugiau kaip 90 farmacijos ir biomedicininės inžinerijos tarptautinių kompanijų klinikinius tyrimus atlieka Lietuvoje, o 80 proc. lietuviškos biotechnologijų produkcijos yra eksportuojama. Iš viso Lietuvos gyvybės mokslų produkcija yra eksportuojama į daugiau nei 100 valstybių.

Lietuvoje jau yra įsikūrusios tokios visame pasaulyje žinomos gyvybės mokslų kompanijos kaip „Moog“, „Sicor/Teva Group“, „Thermofisher“, „Holister“, „Intermedix“, „Intersurgical“.

Parašykite komentarą