„Gero dizaino“ + „Dizaino fondo“ naujų leidinių pristatymas

Nacionalinis konkursas „Geras dizainas“ ir Lietuvos dizaino istoriją aktualizuojanti iniciatyva „Dizaino fondas“ metus pasitinka su dviem naujais leidiniais – 2017 m. konkurso nugalėtojų katalogu ir Lietuvos praėjusio amžiaus 8-ojo dešimtmečio dizainą apžvelgiančia darbo knyga-kalendoriumi.

Pirmasis leidinys pristato konkurso „Geras dizainas“ 2017 m. nugalėtojų darbus – per 30 lietuvių dizainerių kūrinių, kuriuos iš 250 konkursui pateiktų paraiškų išrinko ir apdovanojo tarptautinė vertinimo komisija. Leidinys suskirstytas į dešimt konkurso kategorijų: baldai ir šviestuvai, interjeras, interjero elementai, koncepcija, kostiumo dizainas, leidiniai, mados aksesuarai, paslaugų ir socialinis dizainas, produkto dizainas, industrinis dizainas, vizualinis identitetas.

„Organizuodami dizaino konkursą stebime lietuviško dizaino transformaciją ir vieni pirmųjų pamatome naujausias tendencijas. Kartu vis pastebime, kad greitas gyvenimo tempas verčia sutelkti dėmesį į naujoves, tačiau nedaugelis žino apie sovietmečiu kūrusius lietuvių dizainerius, į praeitį nugrimzta šalies dizaino istorija, o profesorių pasakojimai apie lietuvišką dizainą sovietmečiu lieka gyvi tik buvusių studentų atmintyje. Labai džiaugiuosi proga bendradarbiauti su „Dizaino fondu“ ir tikiuosi, kad ši kolaboracija labiau patrauks visuomenės dėmesį“, – teigia Lietuvos dizaino forumo vykdomoji direktorė Audronė Drungilaitė.

O „dizaineriško“ kalendoriaus-užrašų knygelės puslapiai kupini vaizdų iš Lietuvos centrinio valstybės archyvo ir asmeninių dizainerių kolekcijų. Nuotraukos pasakoja apie 1970–1979 m. Lietuvos dizaino įvykius, asmenybes, sukurtus dizaino objektus ir ženklus: nuo Vilniaus modelių namų kolekcijos 1970 m. „Expo“ parodai Osakoje, 1971 m. profesoriaus Felikso Daukanto (1915–1995) suprojektuoto žurnalo viršelio iki pirmojo plastikinio sklandytuvo. Leidinyje taip pat publikuojamos unikalios nuotraukos-atvirukai iš asmeninių Lygijos Marijos Stapulionienės, Brigitos Adomonienės, Kęstučio Gvaldos (1927–2011) kolekcijų.

Laukiame visų susidomėjusiųjų Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje naujųjų leidinių pristatymo vakare. Renginyje taip pat bus plačiau apžvelgiamos ir dalyvavimo konkurse „Geras dizainas“ 2018 m. taisyklės bei svarbiausi lietuviško dizaino pasiekimai.

Trumpai apie renginį

Data sausio 16 d.
Laikas 18.30 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›

Parašykite komentarą