Etikos ir procedūrų komisija priėmė sprendimus dėl Seimo nario V. Juozapaičio elgesio

Šios dienos posėdyje Seimo Etikos ir procedūrų komisija baigė tyrimus dėl Seimo nario Vytauto Juozapaičio elgesio bei galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto ir priėmė sprendimus.

Komisija konstatavo, kad Seimo narys V. Juozapaitis, aktyviai domėdamasis konkursu į Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo pareigas ir nurodydamas turimą neviešinamą šio konkurso informaciją, nepažeidė Valstybės politikų elgesio nuostatų. Vis dėlto, komisija rekomendavo Seimo nariui deklaruoti savo dukros užimamas pareigas valstybiniame pučiamųjų instrumentų orkestre „Trimitas“.

Komisija taip pat konstatavo, kad Seimo narys V. Juozapaitis, nedeklaruodamas savo sutuoktinės narystės asociacijoje Lietuvos muzikų sąjunga, taip pat nenurodydamas privačių interesų deklaracijoje savo dukros bei jos sutuoktinio, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 6 straipsnio 1 dalies 4 ir 7 punktų nuostatas.

Komisija pažymėjo, kad Seimo narys V. Juozapaitis, kreipdamasis į kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson dėl lėšų skyrimo asociacijai „AGATA“ ir Lietuvos muzikų sąjungai, vykdė parlamentinę kontrolę ir tai nelaikytina spaudimu vykdomosios valdžios atstovams.

Parašykite komentarą