Nacionalinės dienos proga šalies vadovė pasveikino Australiją

Penktadienis, sausio 26 d. (Klosteris-Davosas, Šveicarija). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Australijos Generalinį Gubernatorių Peterį Cosgrove šalies nacionalinės šventės – Australijos dienos – proga.

Šalies vadovės teigimu, Australija yra artima ir svarbi Lietuvos ir visos Europos partnerė, su kuria mus vienija tie patys demokratiniai principai. Anot Prezidentės, svarbu stiprinti dar artimesnį Lietuvos ir Australijos bendradarbiavimą tarptautinės darbotvarkės, saugumo ir prekybos srityse tiek dvišaliu, tiek santykių su Europos Sąjunga ir NATO lygiu.

Sveikinime valstybės vadovė pabrėžė, kad bendras vertybinis pagrindas leidžia abiem šalims sutvirtinti politikos, ekonomikos ir gynybos saitus, taip pat atverti dar daugiau galimybių Lietuvos ir Australijos piliečiams. Abiejų šalių dialogą, grįstą pasitikėjimu ir gera valia, pasak Prezidentės, neabejotinai sustiprina esami žmonių ryšiai – tai, kad lietuviai Australijoje yra jau nuo seno ir sudaro dalį daugiakultūrės Australijos visuomenės.

Sveikindama nacionalinės šventės proga Prezidentė Australijos vadovui ir visiems šalies žmonėms palinkėjo džiugaus minėjimo, visokeriopos sėkmės, laimės ir klestėjimo.

Parašykite komentarą