Patvirtinta: elektrinis „Jaguar I-Pace“ išbandytas -40°C šaltyje ir įsikrauna per 45 minutes

Keturiais ratais varomas „I-Pace“ debiutuos Ženevos automobilių parodoje 

Vaitlis, Jungtinė Karalystė, sausio 31 d. Britų koncerno „Jaguar“ elektromobilis „I-Pace“ bus pristatytas kovo 1 dieną, tiesioginės transliacijos metu. Tuomet prasidės ir išankstiniai automobilio užsakymai. „Jaguar“ patvirtino – naudojant 100 kW įkrovimą „I-Pace“ nuo 0 iki 80 proc. įsikraus vos per 45 minutes ir turės visų varančiųjų ratų važiuoklę.

„Išskirtinai spartus „I-Pace“ įkrovimas vairuotojams leis sklandžiai tvarkyti kasdienius reikalus, siūlys didelę galią bei tikslų valdymą kelyje. Ne be reikalo šis automobilis priklauso „Pace“ šeimai – tai galingas elektrinis padidinto pravažumo visureigis, kurio visi laukėme“, – sako „Jaguar“ transporto priemonių linijos direktorius Ianas Hobanas.

Ruošiantis pasaulinei premjerai „I-Pace“ buvo išbandytas ekstremaliomis kelio ir klimato sąlygomis. „Jaguar“ komanda „I-Pace“ nugabeno dresūros sesijai į Arkties srityje, Švedijoje, įsikūrusį „Jaguar Land Rover“ Arjeplogo šalto klimato bandymų poligoną, kur oro temperatūra nukrinta iki 40 Celsijaus laipsnių šalčio.

Švedijoje „I-Pace“ išbandė būsimas pirkėjas, jo pasakojimą galite pasižiūrėti šiame vaizdo klipe: https://youtu.be/VOnPjpFa3DU

„I-Pace“ pirkėjams elektrinis „Jaguar“ suteiks galimybę nuo namų elektros tinklo kelionei paruošti ne tik akumuliatorių, bet, esant šaltam orui, sušildyti automobilio saloną, o už lango kepinant vasaros saulei – jį atvėsinti. Tiek automobilio krovimą, tiek jo pasiruošimą kelionei bus galima valdyti naudojant specialią mobiliąją programėlę arba per automobilio valdymo sistemą. „Jaguar“ patikino, kad tai bus taip paprasta, kaip nustatyti žadintuvą.

„Jaguar I-Pace“, jo komplektacijos ir kainos bus pristatytos tiesioginės transliacijos www.jaguar.com metu kovo 1 dieną, 20 valandą Lietuvos laiku. Tuomet prasidės ir išankstiniai „I-Pace“ užsakymai. Gyvai automobilį išvysti bus galima Ženevos automobilių parodoje nuo kovo 6 dienos.

Apie „Jaguar“

„Jaguar Cars Ltd.“ yra Didžiojoje Britanijoje Vaitlio mieste įsikūręs premium segmento ir sportinių automobilių gamintojas. Šiuo metu visos „Jaguar Cars Ltd.“ akcijos  priklauso Indijos koncernui „Tata Motors Ltd.“. „Jaguar“ savo veiklą pradėjo 1922 metais kaip „Swallow Sidecar Company“. Po Antrojo pasaulinio karo pavadinimas pakeistas į „Jaguar“. Bendrovės automobiliai gaminami Didžiojoje Britanijoje Kastl Bromvič gamykloje netoli Birmingemo. Daugiau informacijos apie kompaniją: www.jaguar.com.

Apie „Inchcape“

Jau dešimt metų Lietuvoje veikianti bendrovė „Inchcape Motors“ yra didžiausia automobilių prekybos bendrovė šalyje. Lietuvoje ji yra vienintelis įgaliotasis koncerno „Jaguar Land Rover“ atstovas. Be „Jaguar“ bei „Land Rover“ bendrovė atstovauja „Ford“, „Hyundai“, „Range Rover“, „Mazda“ ir „Mitsubishi“ automobilių gamintojus.

„Inchcape“ – viena didžiausių pasaulyje automobilių prekybos bendrovių. 170 metų sėkmingai veikianti 29 pasaulio valstybėse, bendrovė verčiasi naujų ir naudotų automobilių prekyba, prekyba atsarginėmis dalimis, techniniu aptarnavimu, finansavimu ir draudimu. Tarptautinėje rinkoje bendrovė atstovauja net 30 automobilių gamintojų. „Inchcape“ siekia tapti labiausiai į klientą orientuota automobilių prekybos kompanija. „Inchcape“ akcijomis prekiaujama Londono akcijų biržoje nuo 1958 metų. Įmonėje dirba maždaug 16 300 žmonių, jos centrinė buveinė įsikūrusi Londone.

Parašykite komentarą