Lietuvė A. Zabavska – tarp 100 geriausių pasaulio ištvermės jojimo raitelių

Tarptautinės žirgų sporto federacijos (FEI) paskelbtame pajėgiausių pasaulio ištvermės jojimo raitelių reitinge Lietuvos raitelė Alisija Zabavska patenka tarp 100 geriausiųjų.

A. Zabavska FEI raitelių reitinge su 932 taškais užima 92 vietą. Iš viso šiame reitinge rikiuojasi 3823 raiteliai. Maža to, lietuvė į geriausiųjų šimtuką patenka ne tik asmeniniame reitinge. Susumavus 2017 m. varžybų rezultatus ir surinktą bendrą taškų sumą, paaiškėjo, kad A. Zabavskos ir MSA Silver Gazal duetas su 196 taškais užkopė į 94 vietą tarp 6992 duetų iš viso pasaulio.

Jau daugiau nei dešimt metų Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) gyvenanti ir besitreniruojanti A. Zabavska sako, kad atstovauti savo gimtajai šaliai jai visada buvo ir bus didelė garbė, o pasisekimą varžybose lemia sunkus darbas ir atsidavimas, meilė žirgams, dėl kurios ji ir išvyko svetur.  

„Varžyboms pradedu ruoštis jau prieš keletą mėnesių, kadangi gera žirgo fizinė forma, tinkamas jo paruošimas suteikia pasitikėjimo ir man pačiai. Taip pat nuolatinis ir intensyvus darbas su kiekvienu augintiniu padeda geriau jį pažinti, perprasti jo fizines savybes. Savo treniruojamiems žirgams visada keliu aukštus reikalavimus, tačiau varžybų dieną didžiausią dėmesį skiriu gerai žirgo savijautai“, – sako viena pajėgiausių mūsų šalies ištvermės jojimo raitelių.

Taip pat A. Zabavska užsimena, kad jau pradėjo intensyviai ruoštis vienam svarbiausių šių metų startui – „Pasaulio žirgų sporto žaidynėms“ (angl. „FEI World Equestrian Games“), kurios rugsėjo pradžioje vyks Tryon mieste Šiaurės Karolinoje (JAV).

„MSA Silver Gazal jau turi žaidynių startui reikalingą kvalifikaciją, o iki žaidynių pradžios planuoju parengti dar du atsarginius žirgus, Dixieland Dude ir Hidden Assetts. Taip užsitikrinsiu, kad starto dieną turėsiu sveiką ir geriausią savo fizinę formą pasiekusį žirgą“, – teigia raitelė.

Parašykite komentarą