Švietimo ir mokslo komiteto pasitarime bus aptarti vaiko gerovės klausimai

Renginio tipas: Posėdis
Renginio data: Ketvirtadienis, 2018 m. vasario 8 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio vieta: Seimo I rūmų Lietuvos Tarybos salė

Vasario 8 d., ketvirtadienį, 11 val. Lietuvos Tarybos salėje (Seimo I rūmai) Švietimo ir mokslo komitetas organizuoja pasitarimą „Vaikų saugumo užtikrinimas: ugdymo įstaigos ir tėvų partnerystė“.

Pasitarime pakviesti dalyvauti tėvus vienijančių organizacijų atstovai ir įvairių ugdymo pakopų mokyklas vienijančių organizacijų atstovai. Pasitarime bus siekiama suteikti aiškesnės ir visiems prieinamos informacijos apie vykstančią vaiko teisių reformą bei pagelbėti tėvams ir pedagogams sukurti saugią aplinką, atpažinti smurtą bei patyčias ir suteikti vaikui reikalingą kvalifikuotą pagalbą. Susitikimo metu bus aptariamos kylančios problemos dėl smurto prieš vaiką atpažinimo, ieškoma būdų, kaip galima kurti ir įtvirtinti tėvų ir pedagogų partnerystę, formuojant saugią aplinką. Taip pat šio pasitarimo metu bus aptartas vaikų su specialiaisiais ugdymo poreikiais, kaip itin pažeidžiamos grupės, saugumo nuo visų rūšių smurto, įskaitant patyčias, užtikrinimo klausimas.

Pasitarimo kuratorė – Seimo Švietimo ir mokslo komiteto narė, Laikinosios vaiko gerovės grupės vicepirmininkė Dovilė Šakalienė.

Parašykite komentarą