Parketo milžinę augina investicijos ir naujos pasaulinės kolekcijos

Kietaviškėse, netoli Elektrėnų, veikianti viena didžiausių pasaulyje parketo ir kitų medinių grindų gamintoja UAB „Bauwerk Boen“ pernai į gamybą investavo 8,5 mln. Eur. Visų įmonės darbuotojų įtraukimas į gamybos procesų tobulinimą bei investicijos padėjo dešimtadaliu didinti darbo našumą, kelti atlyginimus ir pasiekti didžiausią apyvartą per 20 veiklos metų.

Didžiausioje Elektrėnų savivaldybės bendrovėje per pastaruosius penkerius metus darbuotojų padaugėjo ketvirtadaliu – iki beveik 1 200, kurių pusę sudaro moterys.

„Suplanuotos investicijos, gamybos procesų tobulinimas pasitelkus visus kolektyvo narius toliau gerins darbuotojų darbo sąlygas ir didins jų veiklos efektyvumą – tai sudarys galimybes ir šiemet kelti darbo užmokestį bei įgyvendinti įvairias motyvavimo skatinimo priemones, – pasakoja Artūras Šūmakaris, bendrovės generalinis direktorius. – Be to, pernai „Bauwerk Boen“ grupės įsigyta parketo gamykla Kroatijoje mums leidžia keisti darbo grafikus ir išvengti darbo 24 valandas per parą, nes toks grafikas buvo priimtinas ne visiems darbuotojams, kuriuos vežame iš Alytaus, Kaišiadorių, Vievio“.

2017 m. gamyklos apyvarta, palyginti su 2016 m., preliminariai augo 2 % – iki 137 mln. Eur. Pernai gerokai daugiau parduota premium klasės parketo. Rezultatus augino ir pernai paleista nauja gamybos linija, kuria gaminamas naujos kokybės ir dizaino parketas – jis dengiamas inovatyviu sveikatai draugišku laku „Live Pure“, pagamintu vandens pagrindu. Šie gaminiai didžiausioje pasaulinėje grindų dangų parodoje „Domotex“ (Hanoveris, Vokietija) pernai įvertinti specialiu prizu.

Bendradarbiaujant su pasaulyje pripažinta interjero tendencijų eksperte iš Ispanijos Gudy Herder pernai sukurta keletas naujų kietmedžio grindų kolekcijų – „Essential“, „Pause“ ir „Drama“, – kurios prisidėjo prie pasaulinių rinkos tendencijų ir atitiko vartotojų lūkesčius. Tai rankomis apdirbti ir senumo įspūdį kuriantys kolekcijos „Essential“ gaminiai, kai grindų paviršiuje esantys trūkumai, pavyzdžiui, įtrūkęs medis ar šakų raštai, yra ne paslepiami, o išryškinami – taip atskleidžiamas gamtos unikalumas. Kolekcija „Pauzė“ skirta ieškantiems vidinės ramybės ir siekiantiems visiškai atsipalaiduoti – ją sudaro ąžuolinės skirtingų pilkų atspalvių grindų dangos – nuo dūmų ir smėlio pilkumo iki daugialypio pilkumo. Visiška „Pauzės“ priešingybė juodų grindų kolekcija „Drama“, kurios šūkis „Drama is the New Black“. Šių gaminių originalumas, kad net intensyvi matinė juoda spalva nepaslepia medienos magijos – jos rašto, šilumos, gyvybės. Visa tai dar labiau paryškina gamybos technologija – ąžuolo paviršius nušlifuotas šepečiu.

„Lietuvoje turime apie 30% parketo rinkos, tačiau tai sudaro vos 3 % gamyklos pardavimų, o likusieji 97% daugiausia pirkėjų sulaukia Skandinavijos ir Vakarų Europos šalyse, JAV ir Honkonge, todėl turime ne tik išmanyti, bet ir lenkti pasaulines parketo madų tendencijas“, – aiškina A. Šūmakaris. Šiemet bendrovė taip pat planuoja pasiūlyti naujų kolekcijų, kurios diktuos pasaulines parketo madas.

UAB „Bauwerk Boen“ priklauso tokio paties pavadinimo kietmedžio grindis gaminančių įmonių grupei, kurią valdo Norvegijos ir Šveicarijos investuotojai. 2016 m. (pernai metų rezultatai dar neskelbti) grupės apyvarta augo 4,7 % ir sudarė 279,4 mln. Šveicarijos frankų (apie 241 mln. Eur).

Parašykite komentarą