Laisvės kovų komisijoje vėl aptartas klausimas dėl memorialinio ženklo įrengimo

2018 m. vasario 14 d. pranešimas žiniasklaidai

Vasario 13 d. Laisvės kovų komisijoje vėl buvo svarstomas klausimas dėl sušaudytų, mirusių tremtyje, kalinimo vietose tarpukario Lietuvos Respublikos Ministrų kabineto narių įamžinimo.

Komisijos posėdyje dalyvavo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro generalinė direktorė Teresė Birutė Burauskaitė, Memorialinio departamento direktorė Gintarė Jakubonienė, pavaduotojas Eugenijus Peikštenis, skulptorius Jonas Jagėla. Buvo kalbama apie projektinį siūlymą – ant plokščių išrašyti žuvusiųjų pavardes ir taip įamžinti represuotus ir sušaudytus 1918–1940 metų Vyriausybės kabinetų narius. Šiai idėjai pritarė ir Vilniaus miesto savivaldybės Pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija, nurodydama, kad atminimo ženklo įrengimo projektą būtina suderinti su pastato savininku, tai yra su Vyriausybe.

Po išgirstų posėdžių dalyvių nuomonių Laisvės kovų komisija pritarė memorialinio ženklo įrengimui ir planuoja kreiptis į Vyriausybę, kad dėl sušaudytų, mirusių tremtyje, kalinimo vietose tarpukario Lietuvos Respublikos Ministrų kabineto narių įamžinimo Vyriausybė išsakytų aiškią nuomonę – ar sutinka šį projektinį siūlymą įgyvendinti.

Pridedama Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro nuotrauka

Parašykite komentarą