Euro grupės prioritetai – Europos stabilumo mechanizmo stiprinimas ir Bankų sąjungos užbaigimas

Šiandien Briuselyje vyksiančiame Euro grupės posėdyje bus aptarta Europos stabilumo mechanizmo reforma, Bankų Sąjungos užbaigimo klausimas bei Graikijos finansinės paramos programa.

Posėdyje vyks diskusijos dėl Europos stabilumo mechanizmo (ESM) reorganizavimo į Europos valiutos fondą (EMF). Taip pat apžvelgti tolesni žingsniai dėl Bankų sąjungos užbaigimo.

 „Šiandien tęsime diskusijas dėl Ekonominės ir pinigų sąjungos gilinimo: detaliau aptarsime ESM reformą ir tolesnius žingsnius dėl Bankų Sąjungos užbaigimo. Remiame ESM vaidmens stiprinimą krizių prevencijos ir finansinės paramos programų stebėsenos srityse. Bankų sąjungos klausimu sutinkame su Komisijos vertinimu, kad yra pasiekta pakankama pažanga rizikos mažinimo srityje ir galima pradėti intensyvesnį darbą dėl bendro pertvarkymo fondo finansinio stabilumo priemonės įsteigimo, taip pat pereiti prie politinių diskusijų dėl Europos indėlių draudimo sistemos (EDIS)“ – sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Finansų ministrai aptars Graikijos pasiektą pažangą įgyvendinant trečiosios programos peržiūros metu sutartas sąlygas. Didžioji dalis išmokų iš 6,7 mlrd. eurų Graikiją turėtų pasiekti iki kovo mėn. vidurio. Ji bus skirta skolos aptarnavimo išlaidoms, vidiniams įsiskolinimams padengti bei grynųjų pinigų rezervui.

Parašykite komentarą