Seime vyks baigiamoji švietėjiška konferencija apie saugesnio interneto vartojimą

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Trečiadienis, 2018 m. kovo 14 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: Konstitucijos salė, Seimo I rūmai

Kovo 14 d., trečiadienį, 10 val. Konferencijų salėje (Seimo III rūmai) vyks baigiamoji Saugesnio interneto ambasadorių (SIA) mokymų konferencija, kurioje švietimo bendruomenės atstovai pasidalins medijų ir informacinio raštingumo, Saugesnio interneto centro aktualiomis tendencijomis, įvykusių mokymų geriausia praktika ir geresnio interneto kūrimo patyrimu Europoje ir Lietuvoje. SIA lektoriai pristatys geriausius darbus, vyks jų apdovanojimai, bus pristatytos SIA veiklos mokyklų bendruomenėse galimybės ir perspektyvos.

Švietimo informacinių technologijų centras, siekdamas plėsti saugesnio ir geresnio interneto informavimo paslaugą Lietuvoje, atrinko tris lektorius, kurie suprasdami SIA poreikį mokyklose parengė bandomąją mokymų programą „Saugesnio interneto ambasadoriaus veikla šiuolaikinėje mokykloje: bendruomenės telkimas, užtikrinant saugią elektroninę erdvę mokiniams“. 2017 m. spalį – 2018 m. vasarį buvo surengti mokymai 21 Lietuvos mokykloje ir apmokyti per 400 būsimų saugesnio interneto ambasadorių. Pedagogai, ieškantys būdų, kaip suburti bendruomenę užtikrinant saugią elektroninę erdvę mokiniams, apsaugoti jaunimą nuo interneto pavojų mokymosi ir laisvalaikio metu, padėti jiems kurti savo geresnį internetą, buvo supažindinti su saugesnio interneto ambasadorių veikla, turėjo galimybę išbandyti įvairias darbo formas.

Tikimasi, kad parengti SIA lektoriai savo švietėjiška veikla gerins Lietuvos mokyklų bendruomenių pajėgumą rūpintis naujosios kartos saugumu. Lektorių apmokyti mokyklose ambasadoriai kompetentingai gelbės savo bendruomenėms (mokytojams, mokyklų vadovams, tėvams) nukreipiant jaunimą konstruktyvaus ir kūrybiško interneto naudojimo link ir mažinant riziką susidurti su pavojais, saugiai mokytis ir kurti besikeičiančiomis šiuolaikinių medijų sąlygomis.

Konferencijos programa

 

Registracija į konferenciją vykdoma iki kovo 12 dienos 10 val. internetu.

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas internetu ir Seimo „YouTube“ paskyroje.

Išsamiau apie renginį.

Parašykite komentarą