„Lietuvos socialinės reformos – iššūkiai bendruomenėms“

Renginio tipas: Diskusijų forumas
Renginio data: Penktadienis, 2018 m. kovo 16 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio vieta: VDU Socialinių mokslų fakultetas

Kovo 16 d., penktadienį,  11 val. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Socialinių mokslų fakultete (Jonavos g. 66-206) vyks diskusijų forumas „Lietuvos socialinės reformos – iššūkiai bendruomenėms“, kuriame dalyvaus ir Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Jau 35 metus viso pasaulio socialinio darbo organizacijos šią Pasaulinę socialinio darbo dieną kreipiasi į savo vyriausybes, bendruomenes ir profesines grupes, primindamos joms bazines socialinio darbo vertybes − socialinį teisingumą ir žmogaus  teises, padedančias kurti darną bendruomenėse, skatinančias jų vystymąsi ir veiksnumą.

Organizatorių teigimu, VDU Socialinio darbo katedra Pasaulinę socialinio darbo dieną mini jau ne vienerius metus, tačiau 2018-ieji Lietuvos socialinio darbo profesijos istorijai yra ypač svarbūs, kadangi lygiai prieš 25-erius metus šalyje buvo pradėtos pirmosios socialinio darbo studijos.

Renginys yra skirtas Pasaulinės socialinio darbo dienos  ir socialinio darbo profesijos Lietuvoje 25-ių metų sukakčiai paminėti. Šiam diskusijų forumui telkiasi Vilniaus universiteto bei visoms Lietuvos aukštosioms mokykloms atstovaujanti asociacija, kuri kelia aktualiausius šiandienos klausimus apie šalyje vykstančių socialinių reformų įtaką bendruomenėms bei kviečia kolegas praktikus, dėstytojus bei tyrėjus joms aptarti.

Diskusijų forume taip pat dalyvaus LR Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas Tomas Tomilinas, skirtingų universitetų atstovai, nevyriausybinių organizacijų ir asociacijų nariai.

Diskusijų forumo metu bus analizuojamos vienos aktualiausių socialinių temų: socialinio darbuotojo vaidmuo ir požiūris į žmones su negalia. Taip Lietuvos socialinio darbo profesijos atstovai jungiasi prie pasaulinės bendruomenės, aktualizuodami jautriausias socialines nūdienos temas.

Forumo programa

Parašykite komentarą