NSGK pritarė Žydrūno Bartkaus kandidatūrai į STT vadovo pareigas

Kovo 21 d. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK) buvo svarstoma Žydrūno Bartkaus kandidatūra į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus pareigas.

NSGK vadovo Vytauto Bako teigimu, sustiprėjusi tarnyba yra pajėgi užkirsti kelią stambiai korupcijai ir neskaidriai veikiančioms interesų grupėms, tokių interesų grupių kišimuisi į valstybės valdymą, taip pat neskaidriam, ar neteisėtam politinių partijų ir kompanijų finansavimui ir korupciniam politinės sistemos rėmimui.

„Praėjusių metų pabaigoje priėmėme naująjį STT įstatymą, taip gerokai sustiprinome analitinės antikorupcinės žvalgybos svarbą ir reikšmę. Turime tęsti tai kas pradėta ir, suteikę tarnybai naujas galimybes, laukti dar aukštesnio lygmens rezultatų. STT būtina išnaudoti naujus įrankius tam, kad išvengtume praradimų, kuriuos visuomenė ir valstybė patiria dėl korupcijos“, – sakė V. Bakas.

Dėl Ž. Bartkaus kandidatūros užimti STT direktoriaus pareigas Seimas turėtų apsispręsti kovo 27 d. posėdyje.

Ž. Bartkus pareigose pakeistų kadenciją baigusį ir pasitraukti nusprendusį Saulių Urbanavičių. Būtent S. Urbanavičius pasiūlė direktoriumi skirti buvusį savo pavaduotoją Ž. Bartkų, o rekomendaciją priėmusi šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė teikė šį kandidatą Seimui tvirtinti.

Parašykite komentarą