Skatinama dar intensyvesnė Ukrainos ir Lietuvos turizmo specialistų partnerystė

Aktyvus laisvalaikis, miestų turizmas, nacionalinė virtuvė, SPA – štai kas labiausiai domina milžinišką potencialą turinčios Ukrainos turistus Lietuvoje. Jau nuo 2014 m. Ukraina patenka į Lietuvos atvykstamojo turizmo rinkų TOP10 pagal turistų apgyvendinimo statistiką. Siekiant išlaikyti srauto iš net 45 mln. gyventojų turinčios šalies augimą, š.m. kovo 27 d. Turizmo departamentas LR ambasadoje Ukrainoje Kijevo turizmo sektoriaus atstovams pristatys Lietuvos turizmo  galimybes ir naujienas, apimančias šalies gamtos ir kultūros paveldo objektus bei skatins turistus keliauti atsakingai.

„Ukrainos turistų, nors vienai nakvynei apsistojančių Lietuvos apgyvendinimo įstaigose, srauto augimą fiksuojame jau nuo 2010 m. Tai, kad Vilnių su Kijevu, Lvovu ir Odesa jungia tiesioginiai skrydžiai, yra didelis privalumas, aktualus tiek Ukrainos poilsiautojams, tiek verslo turistams“, – akcentuoja Turizmo departamento Atvykstamojo turizmo poskyrio vyr.specialistas Tomas Jackevič.

Lietuvos turizmo galimybes pristatančio renginio tikslas – supažindinti Kijevo turizmo sektoriaus specialistus su Lietuvos patraukliausiomis turizmo vietomis bei dar neatrastais turizmo gamtos ir kultūros paveldo objektais, paskatinti Lietuvos ir Ukrainos turizmo specialistų partnerystę. Renginio metu bus pristatomi ne tik gamtos ir kultūros paveldo objektai Lietuvoje, bet ir tradiciniai lietuviški patiekalai. Renginio svečiai po renginio bus kviečiami prie Lietuvos kulinarinio paveldo stalo bei galės paragauti lietuviškos duonos, sūrių, tradicinių saldumynų.

Renginio metu taip pat vyks Kontaktų mugė, kurioje naujus ryšius užmegzti galės Ukrainos ir Lietuvos turizmo verslų atstovai. Planuojame, kad jų renginyje dalyvaus daugiau nei 70.

Lietuvoje pernai apsilankė ir bent vieną naktį praleido 1,58 mln. turistų iš užsienio, t. y. 4,3 proc. daugiau nei 2016 m., rodo apgyvendinimo įstaigų statistika. Iš jų turistų iš Ukrainos 2017 m. apgyvendinimo įstaigos sulaukė 83,2 tūkst.

Šis renginys yra projekto „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas tikslinėms atvykstamojo turizmo rinkoms“ dalis (Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0002)Renginį inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, jis įgyvendinamas ir finansuojamas pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

Parašykite komentarą