Tikslinės valstybės investicijos į kultūros objektus spartina įkurtuves dešimtmečių statybose 

Naujas požiūris į valstybės investicijas kultūros objektams – pirmiausia užbaigti pradėtus darbus, padėjo sulaukti įkurtuvių Plungės ir Akmenės bibliotekose po beveik dešimtmetį užtrukusios rekonstrukcijos. Šioms bibliotekoms pernai buvo skirta visa reikalinga suma – beveik vienas milijonas eurų – ir jau šių metų pradžioje jos pakvietė skaitytojus į atnaujintas patalpas. Čia – ne tik tradicinė skaitymo, kultūros ir bendravimo vieta, bet ir daugiafunkcinė erdvė, kurioje teikiamos informacinės paslaugos, įdiegtos naujausios technologijos, yra prieiga prie interneto ir duomenų bazių, suteikiama galimybė mokytis ir tobulėti visą gyvenimą.

Praėjusiais metais Vyriausybė priėmė sprendimą finansavimo prioritetą teikti jau pradėtų statybos ar renovacijos projektų pabaigtuvėms. „Tikslinės investicijos į kultūros objektus pagreitins ir užbaigs „įšaldytus“ arba vos rusenančius bibliotekų, kultūros centrų, muziejų bei kitų kultūros pastatų remonto, rekonstrukcijos darbus, – pažymi kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson. – Miestų ir regionų žmonėms reikia ne iškilmingų pažadų, o kuo greičiau atliktų darbų ir jau šiandien veikiančių kultūros įstaigų”.

Kultūros ministerija administruoja daugiau kaip 60 vykdomų kultūros objektų projektų – įvairių rekonstrukcijos, modernizavimo, remonto, avarinės būklės likvidavimo, statybos darbų. Per šiuos metus planuojama užbaigti apie trečdalį jų Akmenės, Alytaus, Jonavos, Joniškio, Kelmės, Panevėžio, Radviliškio, Raseinių, Rokiškio, Šakių, Šaulių, Telšių, Vilniaus savivaldybėse. Tam šiais metais numatyta skirti daugiau nei 19,6 mln. eurų.

Parašykite komentarą