Vilniaus universitetas: Alumnų idėjos ir istorijos

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Trečiadienis, 2018 m. balandžio 4 d.
Renginio pradžia: 18:00
Renginio vieta: Vilniaus universiteto Teatro salė (Universiteto g. 3)

Pavasarį Vilniaus universitetas pasitinka švęsdamas 439-ąjį savo gimtadienį. Minėdami šią sukaktį į savo Alma Mater sugrįš žymūs universiteto alumnai, atsinešdami su savimi per daugelį metų sukauptą patirtį.

  • Žymus gamtos fotografas ir knygų autorius Marius Čepulis klaus: „Kodėl ežiai vis dar nešioja obuolius ant kupros?“ Jis pristatys viziją, kaip patobulinti ugdymą keičiant požiūrį į mus supančią aplinką, griaus nusistovėjusius stereotipus apie gamtą ir dalysis savo nuotraukomis.
  • Biochemijos mokslų daktarė Urtė Neniškytė, sulaukianti vis daugiau pripažinimo Lietuvoje ir pasaulyje, savo pranešime „Senieji Universiteto alumnai – kaip jie mus įkvepia savo siekiams“ pasakos apie M. Počobutą, M. Daukšą ir L. Stuoką-Gucevičių ir kaip jie paveikia mūsų elgseną ir sprendimus šiandien.
  • VDU profesorius Liudas Mažylis, šiais metais išrinktas Metų valstybės kūrėju, savo pranešime „Kodėl slapstosi ir kaip atsiranda istoriniai dokumentai?“ kvies iš arčiau susipažinti su istorinių šaltinių atradimų užkulisiais.

Parašykite komentarą