„AD REM LEZ“ tęsia plėtrą Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje: didina logistikos kompleksą, kurs naujas darbo vietas

Pernai pardavimus 15 proc., o darbuotojų skaičių net 20 proc. paauginusi bendrovė „AD REM LEZ“ toliau sėkmingai plečia logistikos kompleksą Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje – įmonė pradėjo naujo sandėlio statybas Klaipėdos LEZ teritorijoje.

Vienai didžiausių Lietuvos logistikos, transporto ir sandėliavimo įmonių grupių „AD REM Group“ priklausanti bendrovė pradėjo trečiąjį logistikos komplekso uostamiesčio LEZ teritorijoje etapą, po kurio bendras „AD REM LEZ“ sandėlių plotas išaugs iki 30 tūkst. kv. metrų. Statybas planuojama baigti 2018-ųjų gruodį, o šio projekto investicijos sudarys daugiau kaip 3,9 mln. eurų.

Pasak „AD REM LEZ“ vadovo Tomo Rauckio, plėtrą paskatino sėkmingas jų verslo Klaipėdos LEZ augimas –  pernai įmonės pardavimai padidėjo apie 15 proc. ir siekė apie 4 mln. eurų, panašaus augimo tikimasi ir šiemet.

Taip pat planuojama toliau didinti ir darbo vietų logistikos komplekse skaičių, kuris pernai augo penktadaliu. Šiuo metu įmonėje dirba apie 90 darbuotojų, daugiausiai tai sandėlių darbuotojai, muitinės tarpininkai bei transporto vadybininkai.

„Matome didėjantį logistikos paslaugų poreikį bei žvelgiame į Skandinavijos rinkos perspektyvą – tampame vis patrauklesni skandinavams dėl šiuolaikiškos infrastruktūros, paprastos komunikacijos, atvirumo naujovėms IT srityje ir operatyvių sprendimų. Šiuo metu ypač koncentruojamės į didesnės pridėtinės vertės logistikos paslaugų teikimą mūsų klientams“, – sako „AD REM LEZ“ vadovas T. Rauckis.

Direktorius pridūrė, kad jų verslo plėtrą bei naujų darbo vietų kūrimą Klaipėdoje labiausiai skatina elektroninės prekybos augimas, esamų klientų plėtra bei naujų klientų atėjimas.

2007-aisiais Klaipėdos LEZ teritorijoje logistikos kompleksą įkūrusi įmonių grupė „AD REM Group“ į savo plėtrą uostamiestyje jau investavo apie 19 mln. eurų. Pasak T. Rauckio, investicijas paskatino ne tik sėkmingi verslo rezultatai, bet ir palankios investavimo Klaipėdos LEZ sąlygos: „Turime visas galimybes augti, todėl tai jau trečias sandėlių plėtros etapas, kurį įgyvendiname nuo veiklos Klaipėdos LEZ pradžios“, – pažymi „AD REM LEZ“ vadovas.

Kaip sako Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės generalinis direktorius Eimantas Kiudulas, išplėtota infrastruktūra, išskirtinė geografinė padėtis ir uosto kaimynystė yra trys Klaipėdos LEZ „banginiai“, kurie yra itin svarbūs sėkmingai logistikos įmonių veiklai bei plėtrai.  

„Todėl Klaipėdos LEZ teritorijoje šiuo metu turime jau keturias stambias logistikos paslaugų bendroves bei didelį potencialą tolesniam augimui“, – teigė E. Kiudulas. Vadovas pridūrė, kad logistikos verslo plėtra labai aktuali ir daugeliui kitų įmonių, kurios veikia ar kuriasi Klaipėdos LEZ teritorijoje, nes joms svarbu šalia turėti logistikos partnerius.

 

Apie Klaipėdos LEZ

Klaipėdos LEZ savo veiklą vykdo nuo 2002 m. ir yra pirmoji iš šiuo metu šalyje veikiančių laisvųjų ekonominių zonų. 412 h ploto zonos specializaciją plastiko, elektronikos prietaisų, plieno konstrukcijų gamybos, taip pat energetikos, metalo apdirbimo ir logistikos srityse lėmė teritorijos lokacija, regiono darbo jėgos kvalifikacija ir plėtojama infrastruktūra. Šiandien Klaipėdos LEZ yra didžiausia laisvoji ekonominė zona Lietuvoje pagal pritrauktų investicijų ir sukurtų darbo vietų skaičių. Baltijos šalių regione Klaipėdos LEZ išsiskiria savo paslaugomis, kurios leidžia investuotojams startuoti ypač greitai. 2017 m. Klaipėdos LEZ už tai pelnė įvertinimą viso pasaulio laisvųjų ekonominių zonų apdovanojimuose, organizuojamuose „Financial Times“ leidinio „FDI Magazine“. Sutartis dėl veiklos Klaipėdos LEZ šiuo metu yra pasirašiusios 28 įmonės, iš jų du trečdaliai – užsienio kapitalo bendrovės. Didžioji dalis teritorijoje gaminamos produkcijos yra eksportuojama.

Apie „AD REM LEZ“

UAB „AD REM LEZ“ logistikos centras įkurtas 2007 m. Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos teritorijoje. Multimodalinio krovinių gabenimo paslaugas derinant jūros, žemės ar geležinkelio transportą teikianti įmonė aptarnauja jūros keliais atkeliaujančius importuojamus, eksportuojamus bei tranzitinius krovinius, taip pat teikia logistikos bei krovinių pervežimo paslaugas Vakarų Lietuvos bei NVS šalių klientams. „AD REM LEZ“ valdo ir administruoja muitinės sandėlius bei laisvuosius sandėlius, kontroliuojamus muitinės. Įmonė priklauso vienai didžiausių logistikos, transportavimo, muitinės tarpininkavimo ir sandėliavimo įmonių grupių Lietuvoje „AD REM“, kurios pardavimai 2017 m. augo 10 proc. ir siekė 24,5 mln. Eur.

Parašykite komentarą