„Easy Debt Service“ įsigijo 4 bankrutavusių kredito unijų paskolų portfelį

Skolų valdymo bendrovė „Easy Debt Service“ už neskelbiamą sumą įsigijo reikalavimo teises į keturių bankrutavusių kredito unijų paskolų portfelį. Nominali neveiksnių paskolų portfelio vertė įsigijimo metu siekė 95 milijonus eurų. Paskolų portfelis buvo parduotas viešo aukciono būdu.

„Easy Debt Service“ įsigytą neveiksnių paskolų portfelį sudaro bankrutavusių kredito unijų „Vilniaus taupomoji kasa“, „Nacionalinė kredito unija“, „Laikinosios sostinės kreditas“ bei „Švyturio taupomoji kasa“ išduotos paskolos.

„Šis sandoris mums yra savotiškas kokybės ženklas, įrodantis, kad lietuviška skolų valdymo bendrovė gali kaip lygi konkuruoti su tarptautiniais rinkos dalyviais. Procesas reikalavo susitelkimo, kantrybės ir greitos reakcijos varžantis dėl geriausios pasiūlytos kainos. Manau, kad pagal savo vertę šiemet tai yra didžiausias skolų įsigijimo sandoris Lietuvoje“, – sako „Easy Debt Service“ direktorius Tomas Svidinskas.

Pasak jo, skolų rinkoje įprasta, kad tokio tipo portfeliai perkami mokant iki 15 proc. nominalios jų vertės. „Galiu patvirtinti, kad šis sandoris daugmaž atitinka nusistovėjusius standartus“, – pridūrė T.Svidinskas.

„Kredito unijos yra palyginti nauji Lietuvos kreditų rinkos dalyviai, jų paskolų struktūra turi savos specifikos, todėl šio reikalavimo teisių portfelio pardavimo procesas buvo ilgas ir techniškai gana sudėtingas. Kita vertus, tiek pirkėjų konkurencija, tiek pasiektas rezultatas leidžia tikėtis geriausio rezultato unijų kreditoriams“, – teigia keturių unijų bankroto administratorius Romualdas Gogelis.

„Easy Debt Service“ sandoryje atstovavo advokatų profesinė bendrija TVINS.

Tai jau antrasis sėkmingas „Easy Debt Service“ reikalavimo teisių į neveiksnių paskolų portfelius įsigijimo sandoris šiemet. Vasario mėnesį pirkėjų konsorciumui atstovavusi „Easy Debt Service“ už daugiau nei 406 tūkst. eurų įsigijo tikslinių paskolų reikalavimo teises į Ūkio banko išduotas UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) paskolas. Nominali „Invega“ paskolų portfelio vertė 2017 metų pradžioje siekė 987 tūkst. eurų.

Apie „Easy Debt Service“

„Easy Debt Service“ yra lietuviško kapitalo skolų valdymo bendrovė, veikianti nuo 2016 metų. Įmonė specializuojasi teikdama vidutinės ir didelės apimties skolų išieškojimo, įsigijimo, administravimo ir teisines paslaugas. Daugiau informacijos http://www.easydebtservice.com/

Daugiau informacijos:

Tomas Svidinskas

„Easy Debt Service“ direktorius  

+370 659 11711

tomas.svidinskas@easydebtservice.com

Parašykite komentarą