Apdovanoti geriausi „Namas-X. Projektas – inovacija“ kūrėjai

Siekdamas kurti ir palaikyti įvairių architektūros, inžinerijos, statybų pramonės sektoriaus sričių bendravimą, žurnalas „Structum“ surengė įmonių siūlomus produktus ir architektų bei dizainerių kūrybiškumą siejantį konkursą „Namas X. Projektas – inovacija“, kuris paskutinįjį kovo ketvirtadienį prabangioje „Silver Sky“ aplinkoje pagaliau paskelbė nugalėtojus.

Vykęs atviras inovatyvių technologijų, verslo sektoriaus, būsimų bei esamų savo sričių profesionalų dialogas, skatinantis dalintis idėjomis, vizijomis ir netgi svajonėmis pritraukė 23 kūrėjus, kurie siūlė sumanius, inovatyvius interjero bei eksterjero sprendimus. Iš visų darbų kompetentinga komisija išrinko 6 finalistus – Norbertą Pagalį, Liną ir Pavel Balbatunovus, Deimantę Uleckytę, Matą Nagelę, Sandrą Bareikytę bei „Toota“ studijos architektus ir dizainerius.

Finalistų ir laimėtojų pasveikinti susirinko gausi minia savo srities profesionalų, vertinančių kūrybinį dalyvių indėlį, siekiant sukurti inovatyvius ateities namus. Pirmoji džiaugsmingą sveikinimo žodį, kupiną pasididžiavimo ir nekantrumo paskelbti laimėtojus, tarė UAB „Structum projektai“ direktorė ir šios iniciatyvos sumanytoja Ignė Dutova.

Sveikinimais bei linkėjimais taip pat dalinosi vienas komisijos narių „Studija lape“ vadovas, architektas Tomas Lapė. Komisijos narių gretas taip pat papildė grafikos dizainerė Dovilė Džervutė, architektų biuro „MJZ“ vadovas, architektas Maciej Jakub Zawadzki, Gražinos Janulytės-Bernotienės studijos vadovė, architektė Gražina Janulytė-Bernotienė, grafikos dizaineris, iliustratorius, architektas Artur Širin, UAB „Forma“ vadovas, architektas Saulius Mikštas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Architektūros fakulteto prodekanė Skirmantė Mozūriūnaitė.

Architekto T. Lapės kalbą palydėjusiems plojimams nutilus, į sceną žengė „Delfi“ specialių turinio projektų vadovė Julija Vercinskė, kuri ne tik pasveikino projekto kūrėjus bei šventės rengėjus, bet ir palinkėjo sėkmės visiems dalyviams, o daugiausiai simpatijų pelniusį darbą „Delfi“ portale įvertino specialiu prizu – jį laimėjo projektas, atliktas Gintaro Čaikausko, Simono Čaikausko ir Fausto Lasio.

Vėliau, šventei įsibėgėjus, skambant vakaro muzikai, atliekamai grupės „The Two Of Us“, įdomiems pašnekesiams užsimezgant ir vėl pritylant, buvo pradėti skelbti rėmėjų simpatijas pelnę projektai. Ir netrukus įvardinti trys geriausi projekto darbai.

Komisijos nutarimu trečiąją vietą laimėjo Sandra Bareikytė, kūrusi išmanų namą pagal jaunos šeimos poreikius. Antroji vieta atiteko Matui Nagelei, pristačiusiam unikalią idėją – namą apsuptą gamtos ir atitolusį nuo civilizacijos. O pirmąją vietą laimėjo „Toota“ architektai ir dizaineriai (Justė Žibūdienė, Dominyka Šulcaitė, Jurgita Puronienė, Almantas Apinys), kurių pagrindinis tikslas buvo sukurti inovatyvų, komfortišką būstą, kuriame gyventi tiesiog patogu ir gera. Pirmosios vietos nugalėtojai laimėjo kelionę į Milaną ir rėmėjų dovanas.

Laimėję ir garbingai paminėti dizaino projektai pademonstravo aukštą raiškos ir kūrybiškumo lygį, kaip galima įgyvendinti naujas būsto idėjas, integruoti inovacijas, kurti tvarumą, efektyvumą ir estetiką. Visa koncepcija siejama su naujausiais futuristiniais gyvenamųjų namų projektais, atspindinčiais modernias vizijas ir taikomais šiuolaikiniam pasirinkimui, įskaitant komforto, energijos pusiausvyros, estetikos, praktiškumo ir efektyvumo elementus.

Partneriai, be kurių renginys net nebūtų įvykęs, taip pat neliko pamiršti. Visiems rėmėjams („Samsung“, „Jung“, „Equitone“, Audrineta“, „Geberit“, „Creaton“, Eternit Baltic“, „Baltijos Brasta“, „Grohe“, „Šiaulių liftas“, „Cedral“, „Muzikos ekspresas“) įteiktos oficialios padėkos.

Beje, dar viena staigmena laukusi atvykstančiųjų buvo menininko Arūno Rutkaus darbų paroda. Ištaigingi paveikslai puošė „Silver Sky“ erdvę ir priminė, kad inovatyvumas kartais tiesiog neįmanomas be meno ir grožio. „Arūno Rutkaus menas man primena atidžią ikonų tapyba, tačiau jo kūryba nėra religinė: ji gimsta iš pagoniško senovės Egipto, Graikijos ar Indijos deivių jausmingumo, iš jausmingumo sudievintos moters – paslaptingos, tolimos, trikdančios“, – apie A. Rutkaus darbus kartą sakė Prancūzijos meno asociacijos SNBA prezidentas Mišelis Kingas.

Pasibaigus oficialiai renginio daliai, svečiai pakilo į antrą patalpų aukštą pabendrauti ir pasimėgauti gardžiomis vaišėmis. Paskui vakarėlis persikėlė į barą „Bjørn“.

Parašykite komentarą