STARTUOS AKCIJA "BĖGU ŠVARIAME MIŠKE"

Šių metų balandžio  7 d. 12.00 val.  Valstybinės miškų urėdijos Kauno  padalinio teritorijoje, adr. Romainių g. 2, Kaunas, startuos iniciatyva „Bėgu švariame miške”. Šią akciją organizuoja Lietuvos miško ir miško pramonės profesinių sąjungų federacija (LMPF). Akcijos koordinatorius – Tomas Jakutavičius.

„Nežiūrint į tai, kad miško lankytojams įrengta daug rekreacinių objektų su poilsiui reikalinga infrastruktūra,  miško svečiai palieka ir nepageidaujamų „lauktuvių” – šiukšlių. Miškininkams tenka nuolat tvarkyti rekreacinių objektų aplinką, pakeles, surenkant šiukšles. Siekiant pagelbėti miškininkams, kad jie daugiau laiko ir jėgų galėtų skirti savo tiesioginiam darbui, kilo idėja akcijai „Bėgu švariame miške” – sakė LMPF pirmininkė Inga Ruginienė.

Ši akcija iš visų vykstančių ar prieš tai vykusių išsiskirs savo idėjos naujumu. Įprasta, kad atšilus orams, žmonės darosi fiziškai aktyvesni, daug jų bėgioja, užsiima šiaurietišku ėjimu, vedžioja šunis. Ypač daug tokių judėjimu užsiimančių žmonių matome priemiestiniuose ar arti gyvenviečių esančiuose miškuose. Iniciatyvos tikslas yra į švarinimosi akciją įtraukti šiuos fiziškai aktyvius piliečius. Daugumas jų turi savo individualius maršrutus, kuriuos apeina ar apibėga kasdien arba bent keletą kartų per savaitę. Tereikia kiekvieną kartą su savimi  turėti maišelį ir savo maršrute pamačius naują šiukšlę, ją pakelti, parsinešti  ir įmesti į atitinkamą konteinerį. Kadangi aktyvaus judėjimo sezonas būna ilgas, o patys aktyviausi jo ir nenutraukia, tad ir tokio pobūdžio švarinimosi akcija  tampa nuolatine. Šia akcija norima pabrėžti, kad švarinimosi darbams terminų ar tikslių datų nėra. Tai turime daryti nuolatos, tai turi būti įprastu reiškiniu kiekvienam piliečiui.

„Iniciatyva yra atvira visiems ir prisijungti prie jos gali visi norintys. Dalyvauti akcijos pradžios renginyje kvietimai platinami per socialinius tinklus. Tikimės, kad susidomėję šia akcija, į ją paragins ir savo socialinių tinklų draugus“ – sakė akcijos koordinatorius T. Jakutavičius.

Paskelbti akcijos pradžią pakviesti aplinkos ministerijos, politinių partijų, profesinių sąjungų, kitų nevyriausybinių organizacijų atstovai. Planuojama, kad renginio metu bus priimtas kreipimasis į visus aktyviai miškuose savo laisvalaikį leidžiančius gyventojus, skatinant juos prisidėti prie akcijos „Bėgu švariame miške”.

Tikime, kad kiekvieno asmeninis pavyzdys paskatins bet kokia  forma prie akcijos prisijungti ir tuos, kurie dar vis abejingi švarios aplinkos išsaugojimui. Tikime mūsų visų sąmoningumu ir aktyvumu.

Žiniasklaidos atstovai kviečiami dalyvauti  akcijos starto renginyje ir  prisidėti prie šios akcijos sklaidos. Renginyje dalyviai bus vaišinami kareiviška koše ir arbata.

LMPF informacija

Parašykite komentarą