Sveikatos reikalų komitetas pritarė Vyriausybės 2017 m. veiklos ataskaitai

Sveikatos reikalų komitete svarstyta Vyriausybės 2017 m. veiklos ataskaita (sveikatos apsaugos dalis). Sveikatos apsaugos ministerija pristatė informaciją apie atliktus svarbiausius darbus, įgyvendinant prioritetus „Darni, atsakinga ir sveika visuomenė“, „Viešojo sektoriaus efektyvumo ir skaidrumo didinimas“ pagal numatytas pagrindines kryptis.

Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad, didinant sveikatos priežiūros kokybės ir paslaugų prieinamumą, baigtas įgyvendinti ketvirtojo sveikatos sistemos plėtros ir ligoninių tinklo konsolidavimo etapo planas. Pažymėta, kad suteikta daugiau ekonomiškai efektyvių paslaugų, atnaujintas ir reorganizuotas Greitosios medicinos pagalbos parkas, išaugo kompensuojamųjų vaistų elektroninių receptų išrašymo rodiklis. Siekiant skatinti racionalų vaistų vartojimą, įdiegta eilė kompleksinių priemonių: numatyti griežtesni deklaruotos kainos dydžio reikalavimai vaistų grupėms, kurias sudaro trys ir daugiau gamintojų gaminami vaistai, nustatyta, kad kompensuojamųjų vaistinių preparatų kainynas tvirtinamas 4 kartus per metus, taip pat patvirtintos vaistų politikos gairės, kurių tikslas – pridėtinę terapinę naudą turinčiais vaistais gerinti ir stiprinti žmonių sveikatą. Stiprinant visuomenės sveikatą, pradėta keisti gyventojų sveikos gyvensenos ugdymo sistema, orientuojantis į sveikatinimą „nuo darželio“, taip pat aktyviai propaguota sveika gyvensena, mažinta psichoaktyvių medžiagų pasiūla ir paklausa, sukurta ankstyvos savižudybių atpažinimo ir kompleksinės pagalbos sistema. Didinant skaidrumą ir atvirumą bei stiprinant kovą su korupcija, nustatyta specialistų draugijų rekomendacijų teikimo ir jų tvirtinimo Sveikatos apsaugos ministerijoje tvarka ir rekomendacijas teikiančių asmenų įsipareigojimas atskleisti ir viešai paskelbti visas aplinkybes, dėl kurių priimant sprendimus gali kilti viešų ir privačių interesų konfliktas.

Išklausius pateiktą informaciją ir atsakymus į komiteto narių klausimus, Vyriausybės 2017 metų veiklos ataskaitai komitetas pritarė.

 

Parašykite komentarą