Kinijoje vieši antroji Lietuvos muzikos industrijos atstovų delegacija

Balandžio 10-15 d. Pekine vieši antroji Lietuvos muzikos industrijos atstovų delegacija. Lietuvos muzikos verslo asociacijos nariai, muzikos agentūrų “Damn Good” ir “Muzikos herojai” atstovai Greta Lechavičiūtė ir Justas Čekuolis dalyvauja Tarptautinėje muzikos verslo konferencijoje “Sound of the Xity”.

Siekiant geriau susipažinti su Kinijos muzikos rinka, klausytojų įpročiais, verslo kultūros tradicijomis, ateities tendencijomis, Lietuvos kultūros atašė Kinijoje parengė individualių tiriamųjų susitikimų programą, kurios metu Lietuvos atstovai turi progą užmezgti ryšius su Beijing Beida Jade Bird, How Young Productions, DDL, Music Dish China agentūromis, festivaliais MTA ir NEU.

Tai jau antrasis Lietuvos muzikos industrijos atstovų vizitas į Kiniją. Lygiai prieš metus Pekine viešėjo 5 Lietuvos muzikos vadybininkai. Šio vizito metu užsimezgusių kontaktų dėka Kinijoje jau koncertavo “Sheep Got Waxed”, “Antikvariniai Kašpirovskio dantys”, o visai netrukus, š.m. gegužę dešimt koncertų didžiausiuose Kinijos miestuose surengs ir MTA festivalyje gros grupė “Colours of Bubbles”.

Tiriamąjį Lietuvos muzikos industrijos atstovų vizitą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros institutas ir Lietuvos kultūros taryba.

Parašykite komentarą