„Lietuvos dujų tiekimo“ rezultatai 2017 metais: mažos kainos, išaugusios pajamos ir grąža akcininkams

Gamtinių dujų tiekimo ir prekybos bendrovė „Lietuvos dujų tiekimas“, priklausanti „Lietuvos energijos“ įmonių grupei, praėjusiais metais pradėjusi tiekimą į Latviją, padidino pajamas 23 proc. bei uždirbo pelno, iš kurio akcininkui – „Lietuvos energijai“ išmokės 4,6 mln. eurų dividendų. Tuo pat metu buvo išlaikytos vienos žemiausių per dešimtmetį kainų klientams.

„Praėjusieji metai buvo gausūs ir įvykiais, ir pasiekimais. Pradėjome ir plėtojome SGD perkrovos veiklą, įžengėme ir užėmėme reikšmingą dalį Latvijos rinkos, importavome pirmąsias Baltijos šalyse dujas iš Jungtinių Valstijų, didėjo dujų populiarumas tarp gyventojų. Pasiekėme gerus finansinius rezultatus, kuriais dalinomės ir dalinsimės su savo klientais ir akcininkais. Tai padėjo išlaikyti stabilias ir vienas žemiausių kainų klientams per dešimtmetį nepaisant didėjusių dujų kainų tarptautinėse rinkose ir pasibaigusios sukauptos nuolaidos“, – pažymėjo „Lietuvos dujų tiekimo“ generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

Bendrovės pajamos pernai padidėjo iki 239,9 mln. eurų (2016 metais – 195,4 mln. eurų). Tai lėmė reikšmingi pardavimai Latvijoje, kur „Lietuvos dujų tiekimas“ patiekė 1,25 TWh dujų ir užėmė antrąją vietą tarp tiekėjų su maždaug 10 proc. rinkos.

Metų viduryje baigusi grąžinti sukauptą 93,1 mln. eurų nuolaidą klientams bei padidinusi pardavimų apimtis, „Lietuvos dujų tiekimas“ praėjusiais metais uždirbo 7,6 mln. eurų grynojo pelno. Iš jo 4,6 mln. eurų bus išmokėta akcininkui – „Lietuvos energijai“ kaip dividendai ir padės gerinti finansinę grąžą akcininkui – Lietuvos valstybei.

„Lietuvos dujų tiekimas“ pernai klientams Lietuvoje ir Latvijoje patiekė iš viso 8,3 TWh gamtinių dujų (2016 m. – 7,5 TWh), iš jų – 2 TWh buvo patiekta gyventojams (2016 m. – 1,9 TWh) ir 0,2 TWh – SGD perkrovos būdu.

Per metus „Lietuvos dujų tiekimo“ privačių klientų, dujas naudojančias būstui šildyti gretos išaugo 13 proc. arba 12,5 tūkst. ir perkopė 100 tūkstančių.

Parašykite komentarą