Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė

Balandžio 23 d. Lietuvos bibliotekininkų draugija skelbia 18-osios nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės pradžią. Šiųmetės savaitės tema visiems primena: „Kartu mes kuriame ateitį.“

Sparčiai tobulėjančios technologijos, demografiniai pokyčiai, nauji socialiniai ir ekonominiai reiškiniai, stiprėjantys globalizacijos procesai keičia nusistovėjusius bibliotekų veiklos principus ir kelia naujų profesinių iššūkių. Kokios bibliotekos bus po 5, 10 ar 15 metų? Kokių specialistų, gebėjimų ir kompetencijų reikės? Kokie skaitytojai ateis į bibliotekas? Kokiomis priemonėmis įveiksime pasitaikančias kliūtis?

Lietuvos bibliotekininkų draugija, pagrindinė Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės organizatorė, kviečia įsigilinti į Tarptautinės bibliotekų asociacijų ir institucijų federacijos (IFLA) tarptautinę kampaniją „Global Vision“, kuri kviečia visų pasaulio valstybių bibliotekų specialistus kartu su bendruomenėmis diskutuoti apie šiandienos ir ateities siekius. IFLA pabrėžia, kad tik tarptautinis dialogas ir bendras veiklos laukas leis bibliotekoms atskleisti savo potencialą, prisidėti kuriant įtraukias visuomenes ir išlikti pokyčių verpetuose. Lietuvos bibliotekininkai yra tarptautinės bendruomenės nariai, taigi šios Nacionalinės bibliotekų savaitės metu šalia jau įprastomis tapusių veiklų – knygų pristatymų, edukacinių ir kultūros renginių kartu su vietos bendruomenėmis, partneriais, politikais, verslininkais bus kalbama ir diskutuojama apie ateities bibliotekų scenarijus bei projektus.

Daugiau informacijos apie Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę ieškokite artimiausioje bibliotekoje ir interneto svetainėje www.lbd.lt.

Parašykite komentarą