R. Paksas. Europos Parlamentas užsižaidė pavėluotomis diskusijomis

Europos Parlamento narys, frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ vicepirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas kalbėdamas Europos Parlamente pasiūlė sukviesti neeilinį Europos Vadovų Tarybos posėdį.  

Trečiadienį kreipdamasis į Europos Parlamento pirmininką Antonijo Tajani, jis kvietė nutraukti beviltiškai pavėluotas ir nieko nebelemenčias diskusijas dėl buvusio viršūnių tarybos posėdžio kovo mėnesį.

R. Paksas pasiūlė diskusijas pakeisti reikalavimu surengti naują Europos Vadovų Tarybos posėdį, kuris pagaliau duotų atsakymus į visiems rūpimus klausimus.

„Pirma: ar kariniams veiksmams nebereikia Jungtinių Tautų mandato? Antra: ar dviejų bendrijos narių kariniai veiksmai atitinka vieningą Europos gynybos politiką? Ir trečia: ar tai ir yra naujoji Europos ir pasaulio tvarka?“ – EP pirmininko, o kartu ir visų parlamentarų klausė R. Paksas.

Jo vertinimu, šiandien Europos Parlamente labiau diskutuoti reikia ne apie laukiamą ES ir Vakarų Balkanų valstybių atstovų susitikimą, o apie tai, kad Europos Vadovų Tarybai nė motais, jog dvi iš bendrijos šalių kartu su JAV surengė raketų atakas prieš suverenią valstybę, kokia bent iki šiol buvo laikoma Sirija.

Politiko vertinimu, Europos Parlamentas tapo institucija, pernelyg užsižaidusia pavėluotomis diskusijomis vienu ar kitu svarbiu klausimu ir nebesugebančia tinkamai reaguoti į politikos aktualijas.

„Tai tik patvirtina mano nuostatą, kad daugeliui ES institucijų, o ir pačiai Europos Sąjungai būtinos stiprios reformos“, – sakė R. Paksas.

Parašykite komentarą