Šiaulius sudrebino masinis bėgimas „Runway Run 2018“

Tokio bėgimo Šiauliai dar nematė! Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje vykęs „Runway Run 2018“ pranoko drąsiausius rorganizatorių lūkesčius. Kariškių ir miesto surengtame renginyje dalyvavo apie 7000 dalyvių!

Vyks vienas unikaliausių bėgimų Lietuvoje „Runway Run 2018“ jau iškarto žadėjo būti masiškesniu ir išskirtiniu nei ankstesniais metais – prie kariškių organizuojamo sporto  renginio prisijungė tradicinis Šiaulių miesto bėgimas „Bėgame su Šiaulių miesto meru“. Tačiau toks dalyvių ir žiūrovų antplūdis vis dėlto maloniai nustebino organizatorius. 14-osioms įstojimo į NATO aljansą metinėms skirtas ir Lietuvos valstybės 100-mečiui dedikuotas renginys sutraukė neregėtas minias aktyvaus laisvalaikio mėgėjų iš visos šalies.

Kilimo ir tūpimo take, kuriuo kyla ir leidžiasi Lietuvos karinių oro pajėgų orlaiviai kartu su NATO oro policijos misiją vykdančiais sąjungininkų naikintuvais, prie starto linijos stojo Lietuvos ir NATO kariai, visuomeninės organizacijos, sporto klubai, švietimo įstaigos, Šiaulių meras, krašto apsaugos viceministras, pavieniai entuziastai ir sporto profesionalai, bei visi norintys, nuo kūdikių vežimėliuose iki senjorų. Dalyviai bėgdami ar eidami turėjo įveikti 3 kilometrų distanciją.

Tradiciniame renginyje „Bėgame su Šiaulių miesto meru“ dėl geriausių rezultatų besivaržantys sportininkai būdavo apdovanojami piniginiais prizais. Susijungus bėgimams, pirmą kartą „Runway Run 2018“ dalino ir solidžius piniginius prizus.

Trims greičiausiems bėgikams vyrams atiteko 1 000 eurų, tokią pat sumą pasidalino ir trys pirmosios bėgikės. Šiauliečiui Justinui Baržanskiui ir Kamilei Vaičiulytei teko po 450 eurų, Robertui Vališauskui ir Evelinai Miltenei įteikti 350 eurų vertės čekiai, o Mindaugas Viršilas ir Auksė Linkutė pasidalino prizus, kurių vertė po 200 eurų. Dar 500 eurų prizą atsiėmė gausiausia bėgime dalyvavusi komanda. Šiemet šį titulą pelnė NATO priešakinių pajėgų batalionas, kurio 250 karių distanciją įveikė dėvėdami pilną kovinę ekipuotę.

 Visą piniginių prizų fondą dovanojo Neaustinių medžiagų fabriko įmonių grupei priklausanti, minkštus baldus gaminanti įmonė „Vilmers“. Prizus teikė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas ir įmonės „Vilmers“ atstovė Rasa Švėgždienė.

Susirinkusius pasveikinęs Šiaulių miesto meras ArtūrasVisockas plojimų bangą paprašė sukelti pagrindinei bėgimo organizatorių komandai – Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės ir Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centro atstovams.

Bėgimo „Runway Run 2018“ dalyviai ir svečiai galėjo susipažinti su Lietuvos kariuomenės, Lietuvos policijos, Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos bei karo medicinos tarnybos technika ir naudojama įranga. Tokios karinės ekspozicijos Šiauliai dar nėra buvę! NATO priešakinių pajėgų batalionas į bėgimą atvežė beveik dvi dešimtis karinės technikos vienetų įskaitant ir Prancūzijos gaminamą 57 tonų tanką „AMX Leclerc“, šarvuotas kovos mašinas. Smalsuoliai taip pat galėjo apžiūrėti Lietuvos kariuomenės naudojamus ginklus, oro gynybos sistemas, pabūklus ir orlaivius. 
Renginio svečius ir dalyvius savo kūryba linksmino jaunoji Lietuvos žvaigždė – atlikėja Beatrich (Beatričė Pundžiūtė).

Parašykite komentarą