Premjeras vyksta vizito į Moldovą

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį (balandžio 26 d.) vyksta oficialaus dviejų dienų vizito į Moldovos Respubliką.

Vizito metu S. Skvernelis susitiks su Moldovos Respublikos ministru pirmininku Pavel Filip ir Parlamento Pirmininku Andrian Candu. Taip pat numatyti Premjero vadovaujamos delegacijos susitikimai su NATO atstovybės Moldovoje vadove, aukšto lygio ES patarėjais ir ES Dvynių projekto ekspertais iš Lietuvos.

Susitikimuose su aukšto lygio Moldovos pareigūnais Vyriausybės vadovas aptars šalyje vykdomas reformas Kišiniovui laikantis europinio kurso bei siekiant narystės ES Bendrijoje, saugumo situaciją regione, dvišalius prekybinius santykius ir ekonominio bendradarbiavimo stiprinimą, įgyvendinamą ES Dvynių projektą, kitus aktualius klausimus.

Paskutinį kartą Lietuvos Ministras Pirmininkas Moldovoje viešėjo 2010 metais. Pernai Lietuva ir Moldova minėjo diplomatinių santykių užmezgimo 25-metį. Pažymėtina, kad š. m. balandžio 28 d. sukanka lygiai keturi metai nuo bevizio režimo tarp Moldovos ir Europos Sąjungos įsigaliojimo.

Parašykite komentarą