Jaunimo ir sporto reikalų komisija svarstė kreipimusis dėl Nacionalinio stadiono

Nuotraukos autorius – Renatas Mizeras.

Balandžio 25 d. posėdyje Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija, dalyvaujant Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės, Kūno kultūros ir sporto departamento atstovams, svarstė architektų Vytauto Jurgio Dičiaus ir Vytauto Brėdikio bei Lietuvos stalo teniso asociacijos kreipimusis dėl Nacionalinio stadiono Vilniuje.

Architektas V. J. Dikčius pažymėjo, kad kreipiasi prašydamas padėti išspręsti beveik 30 metų besitęsiančią Nacionalinio stadiono problemą, kurios nei viena Vilniaus valdžia nesugebėjo ir nenorėjo spręsti, nes turėjo ir tebeturi kitų prioritetų. Anot jo, „susipažinus su Vilniaus miesto savivaldybės daugiafunkcinio sveikatingumo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo programa, susiduriama su nesuprantamais Vilniaus miesto vadovų veiksmais. Vietoje to, kad būtų pratęsusi prieš 27 metus pradėto Nacionalinio stadiono statybą, miesto valdžia projektuoja ir planuoja statyti tipologiškai ir funkciškai tarpusavyje nederančių, įvairios paskirties statinių konglomeratą, netelpantį jam paskirtoje teritorijoje, o vietoje universalios paskirties stadiono, atitinkančio tarptautinius standartus ir skirto masiniams renginiams, miesto šventėms, lengvosios atletikos ir futbolo varžyboms, projektuoja futbolo stadioną“.

Lietuvos stalo teniso asociacijos atstovai Nacionalinio stadiono koncepcijoje pasigedo informacijos apie planuojamą statyti stalo teniso salę, taip pat apie daugiafunkcinę salę, kurioje būtų galima organizuoti šalies ir tarptautines stalo teniso varžybas, treniruotes ir sporto renginius. Pasak šios asociacijos prezidentės Ingos Navickienės, „stalo tenisas – masinė sporto šaka ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Tai daugiausiai apdovanojimų Lietuvai Europoje bei pasaulyje pelniusi sporto šaka. Auga perspektyvių trenerių ir jaunų žaidėjų karta, kuri, uždarius sporto rūmus Vilniuje, nebeturi nė vienos normalios stalo tenisui skirtos salės ir kurioje nebūtų gėda rengti tarptautines varžybas. Todėl žaidžiamiausios sporto šakos potencialas ir Lietuvos sportininkų lygis Nacionalinio stadiono komplekse sudarytų galimybę Vilniuje rengti aukščiausio reitingo tarptautines varžybas, sportininkų stovyklas, augintų čempionus ir čempiones, Nacionalinio stadiono pajamas ir šalies žinomumą“.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis pritarė, kad stalo tenisui vieta Nacionalinio stadiono komplekse turėtų atsirasti.

Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, apibendrindamas diskusiją, pažymėjo, kad „pirmiausia reikia, jog Nacionalinis stadionas atsirastų, ir visoms sporto šakoms plėtoti erdvių turėtų užtekti“.

Parengė:

Komisijų sekretoriato patarėja

Rita Beinorienė, tel. (8 5) 239 6219, el. p. rita.beinoriene@lrs.lt

Parašykite komentarą