Energetikos komisijos pirmininkas V. Poderys: „Energetikos strategija – finišo tiesiojoje“

Seimo Energetikos komisija balandžio 25 d. posėdyje svarstė ankstesniuose posėdžiuose išsakytas ir komisijai raštu pateiktas įvairių ekspertų, konsultantų, piliečių, asociacijų, valstybės ir savivaldybių institucijų ir kitų suinteresuotų asmenų pastabas ir pasiūlymus dėl Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijos (NENS) projekto.

Nors komisijos posėdyje Energetikos ministeriją atstovavę viceministrai Vidmantas Macevičius, Egidijus Purlys ir Lina Sabaitienė bei dar keli ministerijos specialistai argumentuotai išsakė savo pozicijas dėl tam tikrų pastabų ir pasiūlymų, tačiau posėdyje vis dėl to išsiskyrė komisijos narių ir ministerijos atstovų nuomonės, tad bendras sprendimas nepriimtas. Kadangi pastabos ir pasiūlymai komisijos išvados lentelėje siekia bemaž 60 puslapių, komisija padarė pertrauką iki kito posėdžio, kuriame ketina užbaigti projekto svarstymą.

Pasak komisijos pirmininko Virgilijaus Poderio, nors laukia daug aštrių debatų ir diskusijų, per porą artimiausių savaičių komisijoje tikimasi suderinti pozicijas ir rasti bendrą konsensusą dėl NENS projekto.

Komisijos patvirtinta išvada toliau keliaus į Seimo paskirtą pagrindinį – Ekonomikos komitetą – NENS projektui svarstyti.

Parašykite komentarą