Gaminantiems vartotojams nustatytos paslaugų kainos ir procentinis dydis už pasinaudojimą elektros tinklais

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) patvirtino gaminantiems vartotojams paslaugų kainas ir procentinį dydį, kuris bus taikomas atsiskaitant už pasinaudojimą AB „Energijos skirstymo operatorius“, AB „Achema“, AB „Akmenės cementas“, UAB „Dirbtinis pluoštas“, UAB „E Tinklas“ ir UAB „Lifosa“ elektros tinklais. Įkainiai bus taikomi nuo 2018 m. birželio 1 d. Konkrečius įkainius rasite VKEKK pranešime spaudai.

 Įkainiai ir procentinis dydis už pasinaudojimą elektros tinklais nustatyti įvertinus faktiškai operatorių patiriamas sąnaudas paslaugoms teikti.

Primename, kad iki šiol gaminantys vartotojai už pasinaudojimą elektros tinklais atsiskaitė už atgautą iš elektros tinklų kiekį. Tvarka, suteikiant gaminantiems vartotojams keletą atsiskaitymo alternatyvų, pakeista atsižvelgus į 2018 m. balandžio 12 d. Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo pakeitimus – VKEKK 2018 m. balandžio 26 d. patvirtino naujos redakcijos Elektros energiją gaminančių vartotojų naudojimosi elektros tinklais paslaugų kainos skaičiavimo metodiką.

Parašykite komentarą